Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta


Vanhempainyhdistyksen, koulun ja Arabian asukastalojen järjestämät kerhot tarjoavat oppilaille harrastuksen lähellä kotia, ammattimaiset ohjaajat ja mahdollisuuden viettää iltapäivää turvallisesti ja mielekkäästi. Kerhot toteutuvat, mikäli osanottajia on riittävästi. Osa kerhoista on maksuttomia. Pääsääntö maksullisissa kerhoissa on, ettei kerhomaksua palauteta takaisin. Kesken vuotta voi tulla mukaan kerhoihin, jos on tilaa. Kerholaisia ei ole vakuutettu, mikäli esittelyssä ei ole toisin mainittu. Kerhon ohjaajat ottavat yhteyttä, mikäli kerho ei toteudu, on täynnä tai ryhmiä tulee useampia.

(V)= Vanhempainyhdistyksen tukema kerho, (K)= Koulun kerho, (A)= Arabian asukastalot

Kerhotoiminta jatkuu kevätkaudella. Vanhempainyhdistyksen ja Arabian asukastalojen kerhot jatkavat syksyllä alkanutta toimintaa. Vanhempainyhdistyksen kerhoihin voi ilmoittautua, vaikka ei olisi osallistunut kerhoon syksyllä. Pelkän kevään kerhomaksu on tällöin 50€.

Lisäksi kevätkaudella aloittaa toiminnan muutama koulun oma kerho. Koulun kerhot ovat oppilaille maksuttomia.

Elektronisen musiikin kerho

Elektronisen musiikin kerhossa tutustutaan syntetisaattoreihin, rumpukoneisiin ja musiikin äänittämiseen digitaalisesti. Kerhossa voi myös soittaa ja äänittää muita sähköisiä instrumentteja kuten kitaraa, bassoa tai sähkörumpuja. Kerholaiset käyttävät kuulokkeita musisoidessaan, joten jokaisella on mahdollisuus keskittyä omaan toimintaansa häiriöttömästi. Kerhossa on tarjolla analogisia syntetisaattoreita, kolme erilaista rumpukonetta sekä mahdollisuus instrumenttien äänittämiseen Garageband-ohjelmistolla. Kerholainen voi saada myös soitonopetusta kitaralle, bassolle ja rummuille, mutta pääpaino on elektronisessa musiikissa. 

Kerho on tarkoitettu 4.-9.luokkalaisille.

Aika:

Ryhmä 1: Maanataisin 14:15-15:15. Kesto koko kevätlukukausi 13.1. alkaen.

Ryhmä 2: Tiistaisin 14.15-15.15. Kesto koko kevätlukukauden 14.1. alkaen.

Paikka: Musaluokka 2044

Ohjaaja Juuso Laine, ilmoittautuminen Juusolle. 

Keho ja mieli –kerho

Stressaako? Kiukuttaako? Unohtuuko hengittäminen? Onko aina kiire? Kehon hyvinvointi vaikuttaa vahvasti mielen hyvinvointiin ja päinvastoin. Tässä kerhossa keskitymme siihen tärkeimpään eli omaan hyvinvointiin. Kokeilemme eri joogalajeja ja opettelemme rauhoittumaan meditaation avulla. Tervetuloa pitämään huolta itsestäsi!

Kerho on tarkoitettu yläkoululaisille ja sinne mahtuu 15 oppilasta.

aika: maanataisin klo 15-16, 4.2.-31.3. yht. 8 kertaa

Paikka: paja

Ohjaaja Suvi Laukkanen, ilmoittautuminen Suville

LAZER CLUB - Laserleikkuri kerho

Kerhossa tutustutaan laserleikkurin toimintaan ja vektorigrafiikan perusteisiin. Kerhosssa on mahdollista suunnitella ja toteuttaa omia töitä laserleikkurilla. Laserleikkurilla voi kätevästi tehdä omia koruja, kylttejä, pinssejä, laatikoita, sisustusjuttuja ym. ym. Käytössä on vaneria ja erivärisiä akryyleitä. 

Sopii 3. luokasta ylöspäin

Ohjaajat: Pilvi Ahtinen ja Anni Valasmo, ilmoittautuminen Pilville ja Annille

Aika:  tiistaisin 14.15-15.15,  14.1. - 11.2.2020

Paikka: TN-luokka 

Tukioppilaskerho 8.-9.luokkalaisille

Kerhossa suunnitellaan ja toteutetaan koulun oppilaiden hyvinvoinnin ja viihtyvyyden edistämiseksi erilaisia tapahtumia ja tempauksia esimerkiksi kalenterivuoden juhlapäiviin liittyen.

Kerhon paikka ja ajankohta vaihtelevat ja ne sovitaan aina erikseen kerhoon osallistuvien oppilaiden kanssa. 

Ilmoittautumiset Helena Aatolalle. 

 

KEVÄÄLLÄ JATKUVAT VANHEMPAINYHDISTYKSEN KERHOT, JOIHIN MAHTUU MUKAAN

Linguajoy -kielikerhot

Hello! Tervetuloa elämykselliseen englannin kielikerhoon. Tutustumme natiivin opettajan johdolla innostavasti englannin kieleen ja kulttuuriin, pääpainon ollessa suullisen kielitaidon ja puherohkeuden kehittäminen. Oppimista siivittävät toiminnalliset ja multi-sensoriset pelit, leikit, musiikki, taide ja askartelu. Welcome!

Aika: Maanataisin

RYHMÄ 1, 1.- luokkalaisille, klo 13.15-14.00

RYHMÄ 2, 2.- luokkalaisille, klo 14.15-15.00

RYHMÄ 3, 3.-4.- luokkalaisille, klo 15.15-16.00

Paikka: luokka 1018

Kerhot alkavat viikolla 4 ja kestävät 13 kertaa (ei kerhoa viikolla 8).

Hinta 50€ / kevät

Ilmoittautuminen: arabiakerhot.blogspot.fi

Koululaisten joogakerho

Lasten joogatunnilla teemme joogaharjoituksia mielikuvien, hahmojen ja leikin kautta. Harjoittelemme rauhoittumista ja tutustumme omaan kehoomme ja mieleemme ilman kilpailua, lapsen itsetuntoa rohkaisten. Kurssin ohjaa Vera Nevanlinna, joka on ammatiltaan joogaohjaaja, nykytanssija ja lasten tanssin opettaja. Veralle jooga merkitsee rauhoittumista, pysähtymistä, voimistumista ja matkalla olemista. Vera ohjaa rauhallisesti ja intuitiivisesti, leikkisästikin, hetkeä kuunnellen ja avustaa tarpeen mukaan lempeästi koskettamalla. Teemme lasten joogatunnilla myös pariharjoituksia. Lapset voivat ottaa joogatunnille mukaan pehmon tai muuten rakkaan lelun/esineen, joogavihkon (mikä tahansa tavallinen vihko) ja juomapullon. Joogamatot ja muut joogatarvikkeet löytyvät Bookvillanista.

Ohjaaja Vera Nevanlinna

Aika keskiviikkoisin 15.15-16.30

Paikka: asukastalo Bokvillan

Kerho alkaa viikolla 4 ja kestää 13 kertaa (ei kerhoa viikolla 8).

Hinta 50€ / kevät

Ilmoittautuminen: arabiakerhot.blogspot.fi

Örkit ja ötökät -luontokerho

Luuppi käteen ja luontoon! Oletko eläinrakas tai innostutko seikkailusta metsässä? Tule leikkimään ympäristöetsivää, lumoutumaan linnunlaulusta tai kuulemaan lepakkotarinoita! Luontokerhossa vietetään yhdessä hauska hetki luontopolulla, tutkitaan ötököitä ja askarrellaan auringonkukkia. Vain mielikuvitus on rajana! Luonto-liiton tarjoama luontokerho tukee ympäristökasvatusta ottaen lapsen yksilöllisyyden huomioon. Kerholaisten omat ideat ja toivomukset kuullaan - ideana on ennen kaikkea innostua luonnosta jokaiselle mieluisin keinoin. Kerhossa ulkoillaan lähiluonnossa ja järjestetään retkiä, leikitään ja askarrellaan, annetaan luovuuden ja mielikuvituksen kukkia.

Alakoululaisille keskiviikkoisin klo 14:30 - 16:00

Paikka: luokka 1038

Kerho alkaa viikolla 4 ja kestää 13 kertaa (ei kerhoa viikolla 8).

Hinta 50€ / kevät

Ilmoittautuminen: johanna.enstrom@helsinki.fi

Taikurikerho

Kiinnostaako taikuus? Miten kani ilmaantuu hattuun ja kolikko kaverin taskuun? Taikurikerhossa opetellaan helppoja temppuja esitettäväksi esimerkiksi kavereille ja sukulaisille. Kerhoon tarvitset mukaan oman korttipakan, narua ja jokusen kolikon. sekä edellisen lukuvuoden temppumestarit että uudet nousevat tähdet ovat tervetulleita! Kerhon ohjaajana toimii Taikuri Ben Elf, joka toimii myös Linnanmäen taikurikoulun opettajana. Kerhoon mahtuu 15 oppilasta ja se on tarkoitettu 2.-6.-luokkalaisille.

Aika: torstaisin klo15

Paikka: luokka 1019

Kerho alkaa viikolla 4 ja kestää 13 kertaa (ei kerhoa viikolla 8).

Hinta 50€ / kevät

Ilmoittautuminen: arabiakerhot.blogspot.fi

Shakkikerho alkajille (V)

Shakki on ikivanha Intiassa syntynyt lautapeli, joka kulkeutui Arabian niemimaan kautta Eurooppaan ja sai valtaisan suosion. Shakkipeli opettaa tärkeintä elämässä tarvittavaa taitoa – ajattelutaitoa. Se antaa eväät vertailla eri vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia, mikä ohjaa tekemään hyviä päätöksiä kaikissa arkielämän tilanteissa. Shakki on kuin henkistä karatea, jossa joustavin ja kekseliäin mieli vie voiton! Samalla shakki on aina ollut herrasmiesmäinen peli, jossa hyvät käytöstavat ja vastustajan

kunnioitus kuuluvat asiaan. Vasta-alkajien ryhmä on tarkoitettu ikään katsomatta kaikille, jotka ovat perehtyneet peliin vain vähän tai eivät ollenkaan. Nappuloiden liikkeet ja perusominaisuudet opetellaan alusta pitäen. Kerhon vetäjänä toimii shakkimestari Santul Kosmo. Kerho on tarkoitettu 1.–6. luokan oppilaille

Aika: perjantaisin klo 13.15-14.15

Paikka: luokka 1037

Kerho alkaa viikolla 4 ja kestää 13 kertaa (ei kerhoa viikolla 8).

Hinta 50€ / kevät

Ilmoittautuminen: arabiakerhot.blogspot.fi

Shakkikerho jatkajille

Shakin alkeet voi oppia kuka tahansa lyhyessä ajassa, mutta kuinka päästä syvemmälle pelin salaisuuksiin? Jos tunnet nappuloiden liikkeet ja hallitset matinteon kuninkaalla ja kuningattarella yksinäisestä kuninkaasta, tämä on sinulle oiva mahdollisuus kehittyä taitavammaksi pelaajaksi. Käymme läpi vaikeammat perusmatit (matti kuninkaalla ja tornilla yksinäisestä kuninkaasta, matti kuninkaalla ja lähettiparilla yksinäisestä kuninkaasta) sekä tutustumme yleisimpiin avauksiin ja niiden nimien hauskaan historiaan. Saatat pian huomata, ettei pahamaineisessa koulumatissa ole mitään pelättävää!

Shakkikerhon vetäjänä toimii shakkimestari Santul Kosmo. 


Syksyllä alkaneet kerhot

MAANANTAISIN

Linguajoy -kielikerhot (V)

Hello! Tervetuloa elämykselliseen englannin kielikerhoon. Tutustumme natiivin opettajan johdolla innostavasti englannin kieleen ja kulttuuriin, pääpainon ollessa suullisen kielitaidon ja puherohkeuden kehittäminen. Oppimista siivittävät toiminnalliset ja multi-sensoriset pelit, leikit, musiikki, taide ja askartelu. Welcome!

Aika:

RYHMÄ 1, 1.- luokkalaisille, klo 13.15-14.00

RYHMÄ 2, 2.- luokkalaisille, klo 14.15-15.00

RYHMÄ 3, 3.-4.- luokkalaisille, klo 15.15-16.00

Paikka: luokka 1018

Kielikerhot alkavat 9.9. ja päättyvät 2.12. Kerhotoiminta jatkuu keväällä.

Hinta 100€ / koko vuosi

Ilmoittautuminen: arabiakerhot.blogspot.fi 

Capoeira (A)

5–7 -vuotiaat klo 18-18.45

8–10 -vuotiaat klo 16.30-17.15

9.9.–2.12. (12 krt) Ei opetusta 14.10.

Hinta 55/ 67 €

Ohjaaja Bom Cabelo

Paikka Kääntöpaikka Sali

Capoeira on afrobrasilialainen tanssin ja taistelulajin yhdistelmä. Se kehittää monipuolisesti motorisia ja sosiaalisia taitoja sekä rytmitajua. Tunneilla capoeira-liikkeitä ja temppuja opetellaan hauskasti leikin ja musiikin lomassa.

Ilmoittautuminen kursseille: http://arabianasukastalot.fi/index.php/kurssit.  Alennettu hinta koskee Arabian Palveluun kuuluvissa taloyhtiöissä asuvia. 

Kuvataidekerho 3.–6. –luokkalaisille (A)

Ryhmä 1 klo 15–16

Ryhmä 2 klo 16–17

9.9.–2.12. (12 krt), ei opetusta 14.10.

Ohjaaja Päivi Pätsi

Paikka: Kääntöpaikka Sotku

Hinta 57/ 69 €

Kokeilemme ja yhdistelemme innostavien tehtävien kautta erilaisia klassisia taidetekniikoita. Teemme kurssilla myös kolmiulotteista muotoilua ja rakentelua kierrätysmateriaaleista. Opetuksen pääpaino on aktiivisessa, omakohtaisessa kokeilussa ja tehtävien luovassa toteuttamisessa. Taidekurssi kasvattaa luovuutta ja uskoa omiin ratkaisuihin!

Ilmoittautuminen kursseille: http://arabianasukastalot.fi/index.php/kurssit.  Alennettu hinta koskee Arabian Palveluun kuuluvissa taloyhtiöissä asuvia.

 

TIISTAISIN

Kirjastokerho (K) 

Kerhossa perehdytetään oppilaita kirjastovälituntien järjestäjiksi, opetellaan kirjojen luokittelua, päällystetään kirjoja ja suunnitellaan, miten saadaan koulumme kirjasto vieläkin viihtyisämmäksi paikaksi. Kaikki halukkaat kerholaiset saavat viikoittaisen kirjastojärjestäjävuoron.

Kerho on tarkoitettu 5. - 6. luokkalaisille.

Kirjastokerho kokoontuu neljänä tiistaina 17.9., 24.9., 1.10 ja 8.10.2019 klo 14.10 - 15.10 koulumme kirjastossa.

Ilmoittautumiset Wilman kautta suoraan kerhon vetäjälle (Pauliina Pirhonen) 13.9. mennessä.

Capoeira (A)

10–13 -vuotiaat

klo 16.15-17.15

10.9.–3.12. (12 krt) Ei opetusta 15.10.

Hinta 74/ 90€

Ohjaaja Bom Cabelo

Paikka: Kääntöpaikka Sali

Capoeira on afrobrasilialainen tanssin ja taistelulajin yhdistelmä. Se kehittää monipuolisesti motorisia ja sosiaalisia taitoja sekä rytmitajua. Tunneilla capoeira-liikkeitä ja temppuja opetellaan hauskasti leikin ja musiikin lomassa.

Ilmoittautuminen kursseille: http://arabianasukastalot.fi/index.php/kurssit.  Alennettu hinta koskee Arabian Palveluun kuuluvissa taloyhtiöissä asuvia.

Kuvataidekerho (A)

1.–2. –luokkalaisille

klo 13.30–14.30, 10.9.–3.12. (12 krt), ei opetusta 15.10.

Paikka: Kääntöpaikka Sotku

Ohjaaja Vilma Metteri

Hinta 57/ 69 €

Kokeilemme innostavien tehtävien kautta erilaisia taidetekniikoita. Teemme kurssilla myös kolmiulotteista muotoilua ja rakentelua kierrätysmateriaaleista. Lapsi saa tukea erilaisten välineiden käytön opettelussa, Kuvataidekerhon tavoitteena on tarjota lapsille hyviä peruskokemuksia taideopetuksesta ja kartuttaa lasten käsillä tekemiseen liittyviä tietoja ja taitoja. Taidekurssi kasvattaa tekemisen taitoja, ja myös rohkeutta ajatella luovasti! Ohjaaja tulee hakemaan ryhmän Arabian koulun pihalta ennen tunnin alkua.

Ilmoittautuminen kursseille: http://arabianasukastalot.fi/index.php/kurssit.  Alennettu hinta koskee Arabian Palveluun kuuluvissa taloyhtiöissä asuvia.

Lego-kurssi (A)

2.–6. -luokkalaisille

Joka toinen tiistai klo 16.00–17.30, 10.9.–3.12. (7 krt)

Paikka: Bokvillan Kerhohuone

Opettaja Sami Kattelus

Hinta 57/ 68 €

Lego-kurssilla sukelletaan syvälle Legojen maailmaan ja tutustutaan Legoihin vakavamman harrastuksen näkökulmasta, jossa tarkoitus on oppia erityisesti luovaa ongelmanratkaisua Legojen avulla. Kurssilla rakennetaan joka tapaamiskerralla ratkaisua erilaiseen tehtävään, jotka ovat mm. erilaisia mekaanisia laitteita (esim. viime vuonna teimme vaijerihissin), robotteja tai animaatioita (tutustumme erityisesti erikoistehosteisiin). Kurssilaisten teokset kootaan esille blogiin. Tavoitteena on myös ohjata kurssilaisia eteenpäin Lego-harrastuksessa tutustumalla Lego-näyttelytoimintaan ja harrastamisen kannalta keskeisiin nettisivustoihin. Ohjaaja on pitkän linjan Lego-harrastaja ja opiskelee tekoälyn rakentamisesta Helsingin yliopistossa.

Ilmoittautuminen kursseille: http://arabianasukastalot.fi/index.php/kurssit.  Alennettu hinta koskee Arabian Palveluun kuuluvissa taloyhtiöissä asuvia.

 

KESKIVIIKKOISIN

Koululaisten joogakerho (V)

Lasten joogatunnilla teemme joogaharjoituksia mielikuvien, hahmojen ja leikin kautta. Harjoittelemme rauhoittumista ja tutustumme omaan kehoomme ja mieleemme ilman kilpailua, lapsen itsetuntoa rohkaisten. 

Kurssin ohjaa Vera Nevanlinna, joka on ammatiltaan joogaohjaaja, nykytanssija ja lasten tanssin opettaja.

Veralle jooga merkitsee rauhoittumista, pysähtymistä, voimistumista ja matkalla olemista. Vera ohjaa rauhallisesti ja intuitiivisesti, leikkisästikin, hetkeä kuunnellen ja avustaa tarpeen mukaan lempeästi koskettamalla. Teemme lasten joogatunnilla myös pariharjoituksia.

Lapset voivat ottaa joogatunnille mukaan pehmon tai muuten rakkaan lelun/esineen, joogavihkon (mikä tahansa tavallinen vihko) ja juomapullon.

Joogamatot ja muut joogatarvikkeet löytyvät Bookvillanista.

Ohjaaja Vera Nevanlinna

Aika 15.15-16.30

Paikka: asukastalo Bokvillan

Joogakerho alkaa viikolla 38 ja päättyy viikolla 50. Kerhotoiminta jatkuu keväällä.

Hinta 100€ / koko vuosi

Ilmoittautuminen: arabiakerhot.blogspot.fi  

Örkit ja ötökät -luontokerho (V)

Luuppi käteen ja luontoon! Oletko eläinrakas tai innostutko seikkailusta metsässä? Tule leikkimään ympäristöetsivää, lumoutumaan linnunlaulusta tai kuulemaan lepakkotarinoita! Luontokerhossa vietetään yhdessä hauska hetki luontopolulla, tutkitaan ötököitä ja askarrellaan auringonkukkia. Vain mielikuvitus on rajana! Luonto-liiton tarjoama luontokerho tukee ympäristökasvatusta ottaen lapsen yksilöllisyyden huomioon. Kerholaisten omat ideat ja toivomukset kuullaan - ideana on ennen kaikkea innostua luonnosta jokaiselle mieluisin keinoin. Kerhossa ulkoillaan lähiluonnossa ja järjestetään retkiä, leikitään ja askarrellaan, annetaan luovuuden ja mielikuvituksen kukkia.  

Alakoululaisille klo 14:30 - 16:00 

Paikka: luokka 1038

Luontokerho alkaa viikolla 37, päättyy viikolla 49. Kerhotoiminta jatkuu keväällä.

Hinta 100€ / koko vuosi

Ilmoittautuminen: johanna.enstrom@helsinki.fi 

Käsityökerho koululaisille (A)

Joka toinen keskiviikko klo 16.30–18.00, 11.9.–4.12. (7 krt)

Paikka: Bokvillan Tikki

Opettaja Mirva Mietala

Hinta 57/ 68 €

Kurssi tähtää luovaan tekstiilien toteutukseen ja modifiointiin ja tukee itsenäistä työskentelyä. Käymme läpi suunnittelua, toteutuksen vaiheita ja keinoja, helpottavia niksejä sekä erilaisia kankaan käsittelyn ja muokkaamisen tekniikoita omien sekä yhteisten projektien ja toiveiden pohjalta. Käymme kurssin yhteydessä yhdessä kangasostoksilla omakustanteisesti.

Ilmoittautuminen kursseille: http://arabianasukastalot.fi/index.php/kurssit.  Alennettu hinta koskee Arabian Palveluun kuuluvissa taloyhtiöissä asuvia. 

Teatteriryhmä (A)

3.–6. –luokkalaisille

Keskiviikkoisin klo 15.30–17, 11.9.–4.12. (12 krt), ei opetusta 16.10.

Paikka: Kääntöpaikka Sali

Ohjaaja Kiisu Tuomi

Hinta 70/ 86 €

Tykkäät hassutella ja leikkiä? Silloin tykkäät teatterista! Lasten teatterikurssilla tutustutaan teatterin maailman erilaisten leikkien ja harjoitusten kautta. Näytteleminen on leikin jatke – tai oikeastaan luonnollinen osa sitä. Kurssilla lapset pääsevät mm. kokeilemaan improvisaatiota ja oman roolihahmon rakentamista. Kurssi loppuu pieneen, mutta mahtavaan, esitykseen läheisille – siitä emme kuitenkaan vielä kerro mitään. Se on salaisuus. Tervetuloa! Niin ja, kokemusta ei tarvitse, sitä karttuu tehdessä!

Ilmoittautuminen kursseille: http://arabianasukastalot.fi/index.php/kurssit.  Alennettu hinta koskee Arabian Palveluun kuuluvissa taloyhtiöissä asuvia. 

ACT -musiikkiteatteri (K)

ACT-musiikkiteatterissa valmistetaan musikaaliesitys, joka ensi-ilta on tammikuussa. Musikaalin yhteydessä voi toimia esiintyjänä, soittaa bändissä tai toimia lavastajana, puvustajana tai tekniikassa. Kerhosta on lähetetty yläkoulun oppilaille tiedote ja ilmoittautumislinkki Wilman kautta elokuussa. Kerho vaatii osallistujalta sitoutumista, että esitys saadaan toteutumaan suunnitelman mukaisesti.

Yläkoululaisille, klo 17-20

Kerhon toiminta alkaa 28.8.2019 ja jatkuu helmikuuhun 2020. 

Paikka: Koulun auditorio

Ohjaaja: Emil Santamäki

 

TORSTAISIN

Taikurikerho (V)

Kiinnostaako taikuus? Miten kani ilmaantuu hattuun ja kolikko kaverin taskuun? Taikurikerhossa opetellaan helppoja temppuja esitettäväksi esimerkiksi kavereille ja sukulaisille. Kerhoon tarvitset mukaan oman korttipakan, narua ja jokusen kolikon. sekä edellisen lukuvuoden temppumestarit että uudet nousevat tähdet ovat tervetulleita! Kerhon ohjaajana toimii Taikuri Ben Elf, joka toimii myös Linnanmäen taikurikoulun opettajana. Kerhoon mahtuu 15 oppilasta ja se on tarkoitettu 2.-6.-luokkalaisille.

Aika: klo15 

Paikka: luokka 1019

Alkaa vko 37, päättyy 49. Kerhotoiminta jatkuu keväällä.

Hinta 100€ / koko vuosi

Ilmoittautuminen: arabiakerhot.blogspot.fi  

Katutanssi (A)

3.–6.-luokkalaisille

klo16–16.45 12.9.–5.12. (12 krt), ei opetusta 17.10.

Ohjaaja ilmoitetaan myöhemmin

Paikka: Bokvillan Sali

Hinta 44/ 54 €

Kurssilla tutustutaan hiphopin ja housen perusteisiin, harjoitellaan askelkuvioita sekä liikutaan mahdollisimman monipuolisesti musiikin kuuntelemista painoittaen. Teemme myös improvisaatioharjoituksia ja tutkimme kehomme mahdollisuuksia esimerkiksi rytmien avulla. Mukaan vaatteet joissa hyvä liikkua ja sisätiloihin soveltuvat tennarit.

Ilmoittautuminen kursseille: http://arabianasukastalot.fi/index.php/kurssit.  Alennettu hinta koskee Arabian Palveluun kuuluvissa taloyhtiöissä asuvia.

 

PERJANTAISIN

Shakkikerho alkajille  (V)

Shakki on ikivanha Intiassa syntynyt lautapeli, joka kulkeutui Arabian niemimaan kautta Eurooppaan ja sai valtaisan suosion. Shakkipeli opettaa tärkeintä elämässä tarvittavaa taitoa – ajattelutaitoa. Se antaa eväät vertailla eri vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia, mikä ohjaa tekemään hyviä päätöksiä kaikissa arkielämän tilanteissa. Shakki on kuin henkistä karatea, jossa joustavin ja kekseliäin mieli vie voiton! Samalla shakki on aina ollut herrasmiesmäinen peli, jossa hyvät käytöstavat ja vastustajan

kunnioitus kuuluvat asiaan. Vasta-alkajien ryhmä on tarkoitettu ikään katsomatta kaikille, jotka ovat perehtyneet peliin vain vähän tai eivät ollenkaan. Nappuloiden liikkeet ja perusominaisuudet opetellaan alusta pitäen. Kerhon vetäjänä toimii shakkimestari Santul Kosmo. Kerho on tarkoitettu 1.–6. luokan oppilaille

Aika: klo 13.15-14.15

Paikka: luokka 1037

Alkaa viikolla 37, päättyy 49. Kerhotoiminta jatkuu keväällä.

Hinta 100€ / koko vuosi

Ilmoittautuminen: arabiakerhot.blogspot.fi  

Shakkikerho jatkajille (V)

Shakin alkeet voi oppia kuka tahansa lyhyessä ajassa, mutta kuinka päästä syvemmälle pelin salaisuuksiin? Jos tunnet nappuloiden liikkeet ja hallitset matinteon kuninkaalla ja kuningattarella yksinäisestä kuninkaasta, tämä on sinulle oiva mahdollisuus kehittyä taitavammaksi pelaajaksi. Käymme läpi vaikeammat perusmatit (matti kuninkaalla ja tornilla yksinäisestä kuninkaasta, matti kuninkaalla ja lähettiparilla yksinäisestä kuninkaasta) sekä tutustumme yleisimpiin avauksiin ja niiden nimien hauskaan historiaan. Saatat pian huomata, ettei pahamaineisessa koulumatissa ole mitään pelättävää!

Shakkikerhon vetäjänä toimii shakkimestari Santul Kosmo. Kerhoon mahtuu 15 lasta ja se on tarkoitettu 1.–6. luokan oppilaille.

Aika: klo 14.15-15.15

Paikka: luokka 1037

Alkaa viikolla 37, päättyy 49. Kerhotoiminta jatkuu keväällä.

Hinta 100€ / koko vuosi

Ilmoittautuminen: arabiakerhot.blogspot.fi 

 

MUUT

Tukioppilaskerho 8.-9.luokkalaisille

Kerhossa suunnitellaan ja toteutetaan oppilaiden hyvinvoinnin ja viihtyvyyden edistämiseksi erilaisia tapahtumia ja tempauksia esimerkiksi kalenterivuoden juhlapäiviin liittyen.

Erityisenä painopisteenä ovat 7.luokkalaiset. 

Kerhon paikka ja ajankohta vaihtelevat ja ne sovitaan aina erikseen kerhoon osallistuvien oppilaiden kanssa. 

Ilmoittautumiset Helena Aatolalle.23.06.2020 08:34