Ajankohtaista

  • [13.12.2017] Infotilaisuus tulevien 1.-luokkalaisen vanhemmille
   Infotilaisuus tulevien 1.— luokkalaisten vanhemmille pidetään ti istaina 9.1.2018 klo 18.00 Arabianperuskoulun liikuntasalissa. Tervetuloa!
  • [13.12.2017] Tietoa Arabian korttelitalon julkisivuremontin etenemisestä ja laajennusosan sisäilmatutkimuksesta

   Arabian korttelitalon (Berliininkatu 4) julkisivuremontissa on käynnissä toinen vaihe, joka valmistuu loppiaiseen mennessä. Tällä hetkellä korjataan pihan puolen julkisivuja. Ensimmäinen vaihe on valmistunut loppusyksystä. Remontti tehdään kolmessa vaiheessa, ja koko hankkeen on määrä valmistua kesällä 2018.

   Uusimmassa, marraskuussa valmistuneessa sisäilmatutkimuksessa selvitettiin sisäilmaan vaikuttavia tekijöitä sekä sitä, onko aiempia korjauksia tehty riittävällä laajuudella.

   Tutkimuksen ja laboratorioanalyysien perusteella kirjaston seinällä ja katossa sijaitsevista akustointirakenteista ei kulkeudu mineraalivillakuituja sisäilmaan. Kirjaston viereisessä aulassa ja kuvaamataidon luokassa ei havaittu vaurioita välikattotiloissa tai muissa rakenteissa.

   Liikuntasalin lattiarakenteen alla sijaitsevan putkikanaalin täyttökerroksessa havaittiin mikrobivaurio. Myös Berliininkadun puoleisen aulan väliseinä- ja lattiarakenteessa havaittiin vaurioita. Lisäksi tutkimuksen mukaan teknisen työn luokan väliseiniin tehdyissä korjauksissa on puutteita.

   Marraskuussa valmistuneen tutkimuksen ja sitä edeltävän tutkimuksen pohjalta tehtävät korjaukset pyritään toteuttamaan samanaikaisesti. Osa korjauksista joudutaan tekemään koulun loma-aikana. Korjausten ajankohtaa selvitetään ja aikataulusta tiedotetaan suunnitelmien valmistuttua.

   Sisäilmatutkimus marraskuu 2017

   Lisätiedot

                             Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristö

   Rakennuttajainsinööri Marko Kumpulainen (julkisivuhanke, lomalla 26.12. asti)

   Puh. 09 310 40311

   marko.kumpulainen@hel.fi
    

   Tekninen isännöitsijä Jorma Ahlstedt

   Puh. 09 310 40317

   jorma.ahlstedt@hel.fi
    

   Sisäilma-asiantuntija Kari Vähämäki

   Puh. 09 310 39884

   kari.vahamaki@hel.fi


   [13.12.2017]
   Vanhempainillat ja tiedotustilaisuudet tammikuussa

   2., 3., 6., 7. ja 8. luokkien sekä koulutulokkaiden vanhempainillat pidetään tammikuussa.

    • tiistaina 9.1. klo 18 infotilaisuus koulutulokkaiden huoltajille liikuntasalissa
    • tiistaina 9.1. 8.luokat: luokkakohtaiset vanhempainillat klo 18–19, TET-info auditoriossa klo 19-20
    • tiistaina 9.1. 6.luokat: yläkouluinfo klo 18 auditoriossa, jonka jälkeen luokkakohtaiset vanhempainillat
    • tiistaina 16.1. klo 18, 2. ja 3.luokkien kieli-info liikuntasalissa, jonka jälkeen luokkakohtaiset vanhempainillat
    • keskiviikkona 24.1. 7.luokat: klo 18 infotilaisuus auditoriossa valinnaisaineista sekä oppilaiden käyttöön annettavista kannettavista tietokoneista, jonka jälkeen luokkakohtaiset vanhempainillat


   [28.11.2017] Tervetuloa Itsenäisyyspäivän juhlaan 4.12.2017!

   Arabian peruskoulun yläaste on valmistellut ilmiöprojektina Suomi 100 -itsenäisyysjuhlan. Juhlan tarkoituksena on kunnioittaa ja muistella itsenäisen Suomen historiaa. Juhlassa nähdään monia oppilaiden valmistelemia ohjelmanumeroita. Sen aikana koululla toimii myös ysien järjestämä kahvila Sisu: tarjolla suolaista ja makeaa syötävää.

   Juhla on maanantaina 4.12. Arabian peruskoululla kolmessa osassa:


   1.      juhla klo 17.00-18.00: 1. ja 3. luokat, 6B

                          2.      juhla klo 18.30-19.30: 2. ja 4. luokat, 6A

                          3.      juhla klo 20-21: 5. luokat, 6C ja yläkoulun oppilaat, joilla ei ole esiintymistä juhlassa. .

   Tapahtumaan toivotaan juhlallista pukeutumista. Tervetuloa!    [14.11.2017] Tervetuloa keskustelutilaisuuteen:  

   Vieraan kielen opiskeleminen käynnistyy Helsingissä 1. luokalta

   Helsingin peruskouluissa aloitetaan syksyllä 2018 ensimmäisen vieraan kielen (A1) opetus jo 1. luokalta.  Olemme valmistelemassa asiaa ja siihen liittyen kutsumme kuntalaiset keskustelemaan kieliohjelman varhentamisesta ja alueellisesta kielitarjonnasta.

   Keskustelutilaisuudessa on paikalla Arabian peruskoulun, Koskelan ala-asteen, Käpylän peruskoulun ja Yhtenäiskoulun henkilökuntaa. 

   Paikka: Helsingin Luonnontiedelukion auditorio Osoite: Mäkelänkatu 84

   Ajankohta: tiistai 21.11.2017 klo 18 Tervetuloa!

   Lisätietoja Tilaisuuden järjestää Helsingin kaupunki hel.fi/kasvatusjakoulutus Sähköinen kysely Kerrokantasi-palvelussa julkaistaan viikolla 46 kysely, jossa kerätään avointen vastausten kautta mielipiteitä kielen opiskelun uudistuksesta. Kysely löytyy osoitteesta https://kerrokantasi.hel.fi/


   [30.7.2017] Tervetuloa kouluun!
   Koulu alkaa torstaina 10.8.2017 1. ja 7.-luokkalaisilla klo 8.30 ja muilla kello 9.00. Ensimmäinen koulupäivä päättyy kaikilla kello 12. 

   Remontin vuoksi pääovi ja sitä ympäröivä vanha piha ovat poissa käytöstä. Oppilaat saapuvat kouluun uudella pihalla sijaitsevasta X-ovesta. Turvallisin reitti kouluun on Rajasampaanpuiston kautta. Koulun ja viereisen hiekkakentän välisellä Kokkosaarenpolulla tulee olla erityisen tarkka huoltoliikenteen vuoksi.

   Perjantaina koulupäivä kestää kaikilla oppilailla klo 9-12 ja maanantaina aloitamme lukujärjestyksen mukaisesti.   KÄYTTÄJÄTIEDOTE ARABIAN KORTTELITALO

   Arabian korttelitalon (Berliininkatu 4) vanhan osan koulusiivessä on alkanut julkisivujen korjaus ensimmäisen vaiheen purkutöillä. Hankkeelle on pidetty rakennusvalvonnan aloituskokous ja hanke etenee suunnitelman mukaan. Julkisivuremontin yhteydessä uusitaan myös koulusiiven alapohjan alla olevaa ilmanvaihtoa ja sitä säätelevää automatiikkaa.  

   Ilmanvaihtoa korjataan myös koko korttelitalon sisätiloissa vaiheittain sitä mukaa, kun se on mahdollista julkisivukorjauksen vuoksi. Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus ja säätäminen aloitetaan uuden osan, meren puolen siivestä, missä julkisivuremontti ei vaikuta työn tekemiseen.  Ilmanvaihdon korjaukset ja sekä ilmanvaihtokanavien nuohoukset ja säädöt valmistuvat lopullisesti vasta korjausten jälkeen 2018 syksyllä.

   Remonttien aikana koulussa seurataan sisätilojen pölypitoisuuksien arvoja (P1).  P1 tehdään neljässä osassa jokaisen työvaiheen jälkeen ja vielä korjausten valmistumisen jälkeen.

    

   Kuntotutkimuksista

   Lukuvuoden aikana on selvitetty koulun uuden puolen, leikkipuiston, nuorisotalon ja päiväkodin siiven tilojen kuntoa.

   Tammikuussa kerrottiin, että meren puolen siiven (päiväkoti, leikkipuisto, nuorisotalo) rakenteiden tutkimukset muun muassa kylmyyden vuoksi ovat kesken. Nuorisotalon tiloissa tutkimukset valmistuivat huhtikuussa. Tutkimuksista kävi ilmi, että ainakin yhdestä kylmästä huoneesta puuttui höyrysulku. Tutkimusta jatketaan tarkistamalla höyrysulku kaikista seinäelementeistä leikkipuiston, nuorisotalon ja päiväkodin tiloissa. 

   Seinistä ja lattioista puuttuu joillakin osin eristeitä. Meren puolen siiven rakenteissa on käytetty teräspalkkeja, jotka muodostavat kylmäsiltoja.

   Meren puolen tiloissa lattiatasoitteissa kosteus oli koholla. Lattiamattojen kuntoa selvitetään tekemällä organisten haihtuvien yhdisteiden (VOC)-mittauksia.

   Koulun kirjastossa ja päiväkodissa on ylhäällä valoaukko, jonka ympärillä on äänieristyslevyä, jonka väri on muuttunut. Asian syy selvitetään.

   Koulun teknisen työn tilaa tutkittiin keväällä 2016 ja tiloissa löydettiin vaurioitunutta eristevillaa. Vauriot on korjattu, mutta korjausten onnistuminen tarkistetaan vielä kerran. Myös yhdessä uuden puolen luokkatilassa ja sen viereisessä tilassa on tehty sisäilmaan liittyviä korjauksia talvella.


   Tietoa koulun väistötiloista

   Osa koulun luokista opiskelee paviljongeissa. Väistötilojen ilmanvaihto toimii ympäri vuorokauden, sillä väistötilojen ilman laadusta tuli valituksia muuton jälkeen. Syynä ongelmaan on ollut ilmeisesti se, että väistötilat seisoivat jonkin aikaa käyttämättä ennen siirtoa Arabianrantaan. Huoltomiehet seuraavat, että väistötilojen ilmanvaihto toimii asianmukaisesti.

   Väistötiloja rakennetaan lisää neljän luokkatilan verran kesän aikana Rajasampaanpuistoon. 

   Arabian korttelitalossa sijaitsevat Arabian peruskoulu, päiväkoti Arabia, leikkipuisto Arabia ja nuorisotalo.

   Kesän aikana jatkuvat korjaukset eivät vaikuta leikkipuiston toimintaan.

   Lisätiedot

                          Kiinteistöviraston tilakeskus

   Ylläpitoinsinööri Jorma Ahlstedt

   Puh. 09 310 40317

   jorma.ahlstedt@hel.fi

   Rakennuttajainsinööri Marko Kumpulainen (julkisivujen korjaushanke)

   puh. (09) 310 40311
   marko.kumpulainen@hel.fi

    

   Arabian korttelitaloon tehdyt kuntotutkimukset ja käyttäjätiedotteet koosteessa

   http://www.hel.fi/static/kv/Tilakeskus/Kuntotutkimuksia/Arabianpk/Arabian_pk_yhteenveto.pdf


   Tervetuloa kevätjuhlaan lauantaina 3.6.!

   Juhlimme koulumme juhlasalissa seuraavan aikataulun mukaisesti:

   1. juhla klo 8.30
   1B, 1D, 1E, 2A, 2B, 2D, 3A, 3B, 4A, 4B, 5B

   2. juhla klo 9.45
   1A, 1C, 2C, 3C, 3D, 4C, 5A, 5C, 6A, 6B, 6C

   3. juhla klo 11.00
   7-9. luokkalaiset

   8A luokka järjestää aulassa kahvion, tervetuloa!


   TULEVIEN EKALUOKKALAISTEN TUTUSTUMISAAMU
    

   Tervetuloa tutustumaan

   Arabian  peruskouluun

   tiistaina 23.5.2017 klo 8.30

   Kokoonnumme koulun sisäpihalla.

   Oppilaiden tutustuessa koulukavereihin

   vanhemmille kerrotaan koulun toiminnasta.

   Tilaisuus päättyy viimeistään klo 10.

    

   Tervetuloa!

    

   Tietoa Arabian peruskoulun väistötiloista 

   Arabian korttelitalossa (Berliininkatu 4) vanhan puolen koulusiiven julkisivun peruskorjaus alkaa 27.3. Huoltajille järjestetyssä tilaisuudessa saimme kysymyksiä lisäväistötiloista, joita kiinteistölautakunta kehotti kaupunkia järjestämään päättäessään korjauksen hankesuunnitelmasta.

   Tilakeskus selvittää lisäväistötiloja. Yhtenä vaihtoehtona on muun muassa rakentaa kaksikerroksiset paviljonkirakennukset Rajasampaanpuistoon kesällä 2017. Asia vaatii muun muassa hyväksynnän rakennusvalvonnasta.

   Arabian korttelitalossa sijaitsevat Arabian peruskoulu, päiväkoti Arabia, leikkipuisto Arabia ja nuorisotalo. 

   Lisätiedot 

   Kysymykset pyydämme lähettämään tilakeskus.viestinta@hel.fi Kysymyksiin vastataan kahden viikon kuluessa.

   Kiinteistölautakunnan kokousmateriaali ja hankesuunnitelma verkossa: http://www.hel.fi/www/kv/fi/paatoksenteko/kiinteistolautakunta/asiakirja?year=2017&ls=11&doc=Kv_2017-02-09_Klk_3_Pk

   Arabian korttelitaloon tehdyt kuntotutkimukset ja käyttäjätiedotteet koosteessa

   http://www.hel.fi/static/kv/Tilakeskus/Kuntotutkimuksia/Arabianpk/Arabian_pk_yhteenveto.pdf

    

   Muutos syksyn 2017 iltapäivätoiminnan palveluntuottajiin Arabian peruskoulussa

   Helsingin jalkapalloklubin iltapäivätoiminta Arabian peruskoulussa lakkaa vuoden 2017 kevätlukukauden päätyttyä. Iltapäiväkerho Touhula laajentaa toimintaansa koululla elokuusta alkaen. Koulun tiloissa järjestettävän iltapäivätoiminnan paikkamäärä pysyy samana kuin lukuvuonna 2016-2017.

   Paavalin seurakunnan Keula ja leikkipuisto Arabia jatkavat kuten kuin tähänkin asti.

   Ryhmien tarkemman tiedot löytyvät iltapäivätoiminnan alue-esitteestä: http://www.hel.fi/static/liitteet/opev/ip-toiminta/etela-keskinen/arabia_koskela.pdf

    

   JOPO-luokalle haetaan kerran vuodessa. Seuraava hakuaika on 1.3.–31.3.2017.

    

   Tietoa Arabian korttelitalon remontista

   Arabian korttelitalon (Berliininkatu 4) vanhan osan koulusiivessä alkaa perusparannus keväällä. Korjaustöitä varten osa luokista muuttaa opiskelemaan paviljonkeihin Arabianrannan liikuntapuiston kentälle. Perustustyöt alkavat viikolla 4. Paviljongit valmistuvat maaliskuun aikana.

   Paviljonkeja tulee kahdessa erässä, maaliskuussa rakennetaan kuusi luokkatilaa.  Toiset paviljongit, joihin tulee kolme luokkatilaa, rakennetaan Rajasampaanpuistoon kesällä 2017.  

   Kuten marraskuussa on jo tiedotettu, julkisivujen peruskorjauksen yhteydessä vanhan osan alkuperäiset ulkoseinät puretaan kokonaan ja eristeet vaihdetaan uusiin. Lisäksi katon ja julkisivun liitäntä korjataan. Maan puolen koulun tilojen alapohja tiivistetään, jolloin mahdolliset ilmavuotokohdat sisätiloihin tukitaan.

   Sen sijaan marraskuussa kerrotusta poiketen korjaus ei sisällä talon alapuolista ilmanvaihtoa kustannussyistä. Korttelitalon sisäilman laatu on varmistettu jo valmistuneilla rakenteiden tiivistyksillä. Korttelitalon ilmanvaihtojärjestelmä säädetään, jolla varmistetaan, ettei rakenteista kulkeudu ilmaa sisätiloihin.  

   Kiinteistölautakunta käsittelee korttelitalon maan puolen, vanhan osan julkisivun peruskorjauksen hankesuunnitelmaa 26.1.

   Päiväkodin, leikkipuiston ja nuorisotalon siiven korjauksista

   Merenpuolen siiven tilojen ikkunoiden tarkistus ja korjaus on saatu valmiiksi. Edelleen marraskuussa kerrotut tiivistykset kahdessa koulusiiven luokassa on saatu valmiiksi.

   Merenpuolen siiven rakenteiden tutkimukset muun muassa kylmyyden vuoksi ovat kesken.

   Koko rakennusta koskevia huoltotoimia

   Julkisivukorjausten lisäksi myös rakennuksen sisäpuolella suunnitellaan huoltotoimia. Ilmeisesti kesätauon aikana on tarkoitus puhdistaa alaslasketut katot, joihin on kertynyt pölyä. Edelleen koko rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä puhdistetaan ja säädetään tämän vuoden aikana.

   Tiedotustilaisuus helmi-maaliskuussa

   Tilakeskus järjestää korttelitalon käyttäjille ja lasten huoltajille tiedotustilaisuuden tulevista korjauksista. Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu kiinteistölautakunnan 26.1. kokouksen jälkeen.

   Arabian korttelitalossa sijaitsevat Arabian peruskoulu, päiväkoti Arabia, leikkipuisto Arabia ja nuorisotalo.

     Lisätiedot

     Kiinteistöviraston tilakeskus

     Ylläpitoinsinööri Jorma Ahlstedt

     Puh. 09 310 40317

     jorma.ahlstedt@hel.fi

   Rakennuttajainsinööri Marko Kumpulainen (julkisivujen korjaushanke)

   puh. (09) 310 40311
   marko.kumpulainen@hel.fi

    

   Kiinteistölautakunnan kokousmateriaali verkossa:
   http://www.hel.fi/www/kv/fi/paatoksenteko/kiinteistolautakunta/paatosasiakirjat?year=2017

    

   Arabian korttelitaloon tehdyt kuntotutkimukset ja käyttäjätiedotteet koosteessa

   http://www.hel.fi/static/kv/Tilakeskus/Kuntotutkimuksia/Arabianpk/Arabian_pk_yhteenveto.pdf


   [3.6.2016] Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat

   Syyslukukausi 11.8.2016 (to) - 22.12.2016 (to)
   Lauantaikoulupäivä 24.9.
   Syysloma 17.10.2016 (ma) - 21.10.2016 (pe)
   Itsenäisyyspäiväloma 5.12. (ma) – 6.12. (ti)
   Joululoma 23.12.2016 (pe) - 8.1.2017 (su)

   Kevätlukukausi 9.1.2017 (ma) - 3.6.2017 (la)
   Talviloma 20.2.2017 (ma) - 24.2.2017 (pe)   JAA
   13.12.2017 18:13