Suoraan sisältöön

Vierailu pelastusasemalla

Pelastusasema on mielenkiintoinen vierailupaikka ja tarjoaa kokemuksena paljon. Päivittäisen työmme hektinen ja arvaamaton luonne asettaa kuitenkin rajoituksia vierailujen tarjoamisellemme, joten pyydämme joitakin ennakkotietoja vierailuiden järjestelyjen helpottamiseksi.

Voit toivoa vierailua pelastuslaitokselle ja Erottajalla sijaitsevaan Palomuseoon  oheisen lomakkeen avulla. Mitä tarkemmin lomakkeessa kerrot ryhmästäsi ja teidän tavoitteistanne vierailun suhteen, sitä tarkemmin voimme räätälöidä vierailun teille mahdollisimman hyödylliseksi. Suosittelemme myös omaa etukäteisvalmistautumista ja perehtymistä turvallisuuden teemoihin ennen vierailua. Tällöin myös pelastuslaitosvierailussa on mahdollista painottaa teemoja sen mukaan, mitä ryhmänne on jo käynyt läpi ja mitä haluaisitte vielä kuulla. Pelastuslaitos haluaa vierailuillaan edistää turvallisuustyötä ja ihmisten tietoisuutta heidän omista turvallisuusvalinnoistaan.

Vierailut kestävät yleensä maksimissaan 1,5 tuntia ja vierailu on mahdollista järjestää aikaisintaan kello 9.45.

Pelastuslaitos tarjoaa helsinkiläisille peruskoulun 4-luokkalaisille turvallisuuskoulutusta. Koulutus tapahtuu asemavierailun yhteydessä. Vierailulla lapset saavat tietoa pelastuslaitoksesta, palomiehen työstä sekä oppia arjen turvallisuuteen liittyvistä asioista. Paloasemalle lapset saapuvat opettajansa kanssa, yksi luokka kerrallaan. Vierailu kestää 1-1,5 tuntia. 4-luokkalaisten vierailuja voi tiedustella osoitteesta tuvikoulutus@hel.fi

Suosittelemme ensisijaisesti varaamaan vierailun lähimmälle pelastusasemalle. Oman alueenne asema on erikoistunut juuri kyseisen ympäristön riskien hallintaan ja osaa kertoa nimenomaan sinun tutun alueesi turvallisuudesta. Lisäksi tällöin vierailujen ajankohdan sopiminen on helpompaa, eikä minkään aseman vierailukalenteri ruuhkaudu.

Lähetäthän tietolomakkeen meille ainakin 2 viikkoa ennen toivomaanne vierailuajankohtaa. 

Pelastuslaitoksen vierailijalomake

JAA