Suoraan sisältöön

Väestönsuojat

Väestönsuoja on tila tai rakennus, joka suojaa ihmisiä asevaikutuksilta, rakennussortumilta, ionisoivalta säteilyltä ja myrkyllisiltä aineilta. Väestönsuojat on tarkoitettu pääasiassa sotilaallisen voimankäytön tilanteita varten.

Kiinteistökohtaiset väestönsuojat eli talosuojat ovat Helsingissä suojautumisen perusta. Talo-, yritys- ja laitoskohtaisten väestönsuojien lisäksi on Helsingissä rakennettu kalliosuojia. Helsingissä kalliosuojat jakaantuvat yleisiin ja yhteisväestönsuojiin. Yleiset väestönsuojat ovat Helsingin kaupungin rakennuttamia ja tarkoitettu kaupungissa asuvia, työskenteleviä tai oleskelevia sekä ulkona liikkuvia henkilöitä varten, joita ei voida muuten riittävästi suojata.

Helsingissä on myös rakennettu useille alueille yhteiskäyttöön tarkoitettuja kalliosuojia, jotka on tarkoitettu suojien rakentamiseen osallistuneiden kiinteistöjen asukkaille ja työntekijöille.

Kalliosuojat ovat normaalioloissa hyötykäytössä esimerkiksi liikunta- ja harrastetiloina sekä pysäköintilaitoksina. Lisäksi keskustan metroasemat on varustettu väestönsuojiksi.

Saatavilla olevat kielet:

suomi

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Pelastuslaitos


Suomeksi | På svenska » | In English »

JAA