Suoraan sisältöön

Huoneistossa kotieläimiä -tarrat

Onko sinulla kotieläimiä?

Pelastuslaitos suosittelee sijoittamaan ulko-oveen tarran, joka kertoo, että huoneistossa on kotieläimiä. Hyvä sijoituspaikka on postiluukun ja mahdollisen ”ei mainoksia, kiitos” –tekstin yläpuolella, muttei kuitenkaan oven yläreunassa.

Lemmikkiesi turvallisuuden ja palomiestemme toiminnan kannalta huoneiston välioveen tai ulko-oven sisäpuolelle kannattaa laittaa lappu, jossa kerrotaan mitä eläimiä ja kuinka monta huoneistossa on, sekä se, jos niillä on tiedossa jokin turva tai piilopaikka. Eläimistä voi laittaa myös kuvat oveen. Voit tulostaa ohjeen ja valmiin pohjan tästä.

Tarran saa tarvittaessa irrotettua siististi pois liottamalla ensin ruokaöljyllä. Ruokaöljyn saa pyyhittyä pois astianpesuaineella.

Tarroja on saatavilla useimmissa eläinkaupoissa sekä muissa eläintarvikkeita myyvissä liikkeissä, apteekeissa ja joillain eläinlääkäriasemilla.

Kaupat, apteekit ja eläinlääkäriasemat voivat tilata tarroja sähköpostitse: marko.lassila@hel.fi  Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta toimittaa tarroja yksittäisiin kotitalouksiin tai Helsingin ulkopuolelle.

Mihin eläin viedään?

Jos eläin pelastetaan esimerkiksi tulipalosta, eikä omistaja ole siitä huolehtimassa, pelastuslaitos toimittaa eläimen joko Viikin löytöeläintaloon tai pieneläinsairaalaan saamaan hoitoa. Jos eläimille on sovittu hoitaja hätätilanteita varten, hänen tietonsa kannattaa lisätä oven sisäpuolella olevaan lappuun.


JAA