Suoraan sisältöön

Turvallisuuskoulutus

HUOM! Tällä hetkellä koulutamme pääasiassa etänä! Lähikoulutuksissa suosittelemme maskin käyttöä.

Pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttajat järjestävät maksuttomia avoimia koulutuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki turvallisuusasioista kiinostuneet. Tiedustelut: etaika.pelastuslaitos@hel.fi. Syksyllä 2020 avoimet koulutukset toteutetaan etänä Teamsissa.

Työyhteisölle räätälöityä koulutusta voi tiedustella koulutuspyyntölomakkeella. Koulutusta voidaan järjestää etäopetuksena tai pelastuslaitoksen tai asiakkaan tiloissa. Ensisijaisesti koulutuksia järjestetään kouluille, päiväkodeille ja hoitolaitoksille. Mahdollisuuksien mukaan koulutusta järjestetään myös muille kohderyhmille. Turvallisuuskouluttaja voi tulla myös tarkkailemaan poistumisharjoitusta tai opastamaan turvallisuuskävelyn järjestämisessä. Koulutuspyyntö kannattaa esittää mahdollisimman hyvissä ajoin, koska koulutuksemme ovat erittäin kysyttyjä. Järjestämme koulutusta vain Helsingissä toimiville työpaikoille ja ryhmille. 

Lasten ja nuorten tekemään luvattomaan sytyttelyyn voidaan puuttua Tulipysäkki-toimintamallin koulutusten avulla.  

Pelastusasemilla järjestetään turvallisuusviestintää ja -opetusta sisältäviä vierailukäyntejä peruskoulun neljänsille luokille. Tiedustelut: tuvikoulutus@hel.fi. Lukuvuonna 2020-21 vierailut toteutetaan virtuaalisena.

Pelastuslaitoksen museoihin Palomuseo ja Väestönsuojelumuseo voi varata ryhmäkäynnin, joka sisältää myös koulutusta. 

Asuinkiinteistöjen turvallisuus- ja varautumiskoulutuksesta huolehtii Helsingin Pelastusliitto ry yhdessä sopimuspalokuntien kanssa.