Suoraan sisältöön

Turvallisuuskoulutus

Pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttajat järjestävät maksuttomia avoimia koulutuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki turvallisuusasioista kiinostuneet. 

Työyhteisölle räätälöityä koulutusta voi tiedustella koulutuspyyntölomakkeella.  Koulutusta voidaan järjestää joko pelastuslaitoksen tai asiakkaan tiloissa. Ensisijaisesti koulutuksia järjestetään kouluille, päiväkodeille ja hoitolaitoksille. Mahdollisuuksien mukaan koulutusta järjestetään myös muille kohderyhmille. Turvallisuuskouluttaja voi tulla myös tarkkailemaan poistumisharjoitusta tai opastamaan turvallisuuskävelyn järjestämisessä. Koulutuspyyntö kannattaa esittää mahdollisimman hyvissä ajoin, koska koulutuksemme ovat erittäin kysyttyjä. Järjestämme koulutusta vain Helsingissä toimiville työpaikoille ja ryhmille.

Lasten ja nuorten tekemään luvattomaan sytyttelyyn voidaan puuttua Tulipysäkki-toimintamallin koulutusten avulla.  

Pelastusasemilla järjestetään turvallisuusviestintää ja -opetusta sisältäviä vierailukäyntejä. Erityisesti asemille kutsutaan peruskoulun neljänsiä luokkia. Tiedustelut sähköpostitse tuvikoulutus@hel.fi

Pelastuslaitoksen museoihin Palomuseo ja Väestönsuojelumuseo voi varata ryhmäkäynnin, joka sisältää myös koulutusta. 

Asuinkiinteistöjen turvallisuus- ja varautumiskoulutuksesta huolehtii Helsingin Pelastusliitto ry yhdessä sopimuspalokuntien kanssa.

JAA