Suoraan sisältöön

Turvallisuuskoulutus

HUOM! Lähiopetuksena toteutettavia turvallisuuskoulutuksia, asema- tai museovierailuita ei järjestetä 13.3-31.5.2020 välillä. Kaikki sille ajanjaksolle sovitut koulutukset ja vierailut on peruttu / siirretty myöhemmäksi. Uusia koulutuspyyntöjä otetaan vastaan syksyn puolelle. Järjestämme mielellämme myös etäkoulutusta asiakkaillemme (Teams, Skype). Tiedustelut koulutuspyyntölomakkeella!

Pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttajat järjestävät maksuttomia avoimia koulutuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki turvallisuusasioista kiinostuneet. Tiedustelut: etaika.pelastuslaitos@hel.fi. Kursseja on tarjolla jälleen syksyllä 2020, mikäli lähiopetusta pelastusasemilla voidaan silloin järjestää.

Järjestämme myös kaikille avoimia verkkokoulutuksia: Turvallisuustietoiskuissa käydään tiiviisti puolessa tunnissa läpi keskeisiä turvallisuusasioita eri näkökulmista. Tervetuloa mukaan!

Työyhteisölle räätälöityä koulutusta voi tiedustella koulutuspyyntölomakkeella. Koulutusta voidaan järjestää joko pelastuslaitoksen tai asiakkaan tiloissa. Ensisijaisesti koulutuksia järjestetään kouluille, päiväkodeille ja hoitolaitoksille. Mahdollisuuksien mukaan koulutusta järjestetään myös muille kohderyhmille. Turvallisuuskouluttaja voi tulla myös tarkkailemaan poistumisharjoitusta tai opastamaan turvallisuuskävelyn järjestämisessä. Koulutuspyyntö kannattaa esittää mahdollisimman hyvissä ajoin, koska koulutuksemme ovat erittäin kysyttyjä. Järjestämme koulutusta vain Helsingissä toimiville työpaikoille ja ryhmille.

Lasten ja nuorten tekemään luvattomaan sytyttelyyn voidaan puuttua Tulipysäkki-toimintamallin koulutusten avulla.  

Pelastusasemilla järjestetään turvallisuusviestintää ja -opetusta sisältäviä vierailukäyntejä peruskoulun neljänsille luokille. Tiedustelut: tuvikoulutus@hel.fi. Lukuvuoden 2020-21 vierailukäynneistä tiedotetaan kouluja elokuussa 2020.

Pelastuslaitoksen museoihin Palomuseo ja Väestönsuojelumuseo voi varata ryhmäkäynnin, joka sisältää myös koulutusta. 

Asuinkiinteistöjen turvallisuus- ja varautumiskoulutuksesta huolehtii Helsingin Pelastusliitto ry yhdessä sopimuspalokuntien kanssa.