Suoraan sisältöön

Turvallisuuskoulutus

Pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttajat järjestävät maksuttomia avoimia koulutuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki turvallisuusasioista kiinostuneet. Tiedustelut: etaika.pelastuslaitos@hel.fi. 

Työyhteisölle räätälöityä koulutusta voi tiedustella koulutuspyyntölomakkeella. Ensisijaisesti koulutuksia järjestetään kouluille, päiväkodeille, hoitolaitoksille ja Helsingin kaupungin työyksiköille. Mahdollisuuksien mukaan koulutusta järjestetään myös muille kohderyhmille. Turvallisuuskouluttaja voi tulla myös tarkkailemaan poistumisharjoitusta tai opastamaan turvallisuuskävelyn järjestämisessä. Koulutuspyyntö kannattaa esittää mahdollisimman hyvissä ajoin, koska koulutuksemme ovat erittäin kysyttyjä. Järjestämme koulutusta vain Helsingissä toimiville työpaikoille ja ryhmille. 

Lasten ja nuorten tekemään luvattomaan sytyttelyyn voidaan puuttua Tulipysäkki-toimintamallin koulutusten avulla.  

Järjestämme turvallisuusviestintää ja -opetusta sisältäviä vierailukäyntejä pelastusasemilla tai virtuaalisia oppitunteja peruskoulun neljänsille luokille. Varaukset kultus.fi -varauskalenterin kautta. 8.-luokkalaisille järjestämme NouHätä!-koulutuksia. Tiedustelut: nouhata@hel.fi

Pelastuslaitoksen museoihin Palomuseo ja Väestönsuojelumuseo voi varata ryhmäkäynnin, joka sisältää myös koulutusta. 

Asuinkiinteistöjen turvallisuus- ja varautumiskoulutuksesta huolehtii Helsingin Pelastusliitto ry yhdessä sopimuspalokuntien kanssa.

Huomioimme kaikissa koulutusjärjestelyissämme koronatilanteen.