Suoraan sisältöön

Turvallisuuskoulutus

HUOM! Tällä hetkellä koulutamme etänä! 

Pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttajat järjestävät maksuttomia avoimia koulutuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki turvallisuusasioista kiinostuneet. Tiedustelut: etaika.pelastuslaitos@hel.fi. Toistaiseksi kaikki avoimet koulutukset toteutetaan etänä Teamsissa. Alkusammutusharjoituksia järjestetään lähiopetuksena pienryhmissä huhti-toukokuussa, mikäli tilanne sen sallii.

Työyhteisölle räätälöityä koulutusta voi tiedustella koulutuspyyntölomakkeella. Ensisijaisesti koulutuksia järjestetään kouluille, päiväkodeille ja hoitolaitoksille. Mahdollisuuksien mukaan koulutusta järjestetään myös muille kohderyhmille. Turvallisuuskouluttaja voi koronatilanteen niin salliessa tulla myös tarkkailemaan poistumisharjoitusta tai opastamaan turvallisuuskävelyn järjestämisessä. Koulutuspyyntö kannattaa esittää mahdollisimman hyvissä ajoin, koska koulutuksemme ovat erittäin kysyttyjä. Järjestämme koulutusta vain Helsingissä toimiville työpaikoille ja ryhmille. 

Lasten ja nuorten tekemään luvattomaan sytyttelyyn voidaan puuttua Tulipysäkki-toimintamallin koulutusten avulla.  

Järjestämme turvallisuusviestintää ja -opetusta sisältäviä vierailukäyntejä pelastusasemilla peruskoulun neljänsille luokille. Tiedustelut: tuvikoulutus@hel.fi. Lukuvuonna 2020-21 vierailut toteutetaan virtuaalisena. 8.-luokkalaisille järjestämme NouHätä!-koulutuksia. Tiedustelut: nouhata@hel.fi

Pelastuslaitoksen museoihin Palomuseo ja Väestönsuojelumuseo voi varata ryhmäkäynnin, joka sisältää myös koulutusta. Museot avataan taas koronatilanteen niin salliessa.

Asuinkiinteistöjen turvallisuus- ja varautumiskoulutuksesta huolehtii Helsingin Pelastusliitto ry yhdessä sopimuspalokuntien kanssa.