Nuohous

Helsingin pelastustoimen alueella tulisijoista ja niiden hormeista aiheutuneiden tulipalojen määrä on alhainen. Keskeinen tekijä vähäiseen määrään on hyvä tulisijojen kunnosta huolehtiminen.  Tulisijoista tai hormeista aiheutuneiden palojen syinä ovat tulisijasta lentänyt kipinä, riittämättömän suojaetäisyys palavaan materiaaliin ja joissain tapauksissa tulisijojen ja hormien vauriot, ylikuumeneminen sekä hormin liiallinen nokisuus.

Lain mukaan kiinteistön omistajalla/haltijalla on velvollisuus huolehtia säännöllisestä nuohouksesta. Säännölliset nuohoukset pitävät tulisijat ja hormit turvallisessa kunnossa. Nuohouksella ja puhdistuksella saavutetaan myös merkittävää energiansäästöä ja vähennetään puunpoltosta aiheutuvia ilman epäpuhtauksia.

Nuohoojat puhdistavat myös lämmityskattiloiden tulipintoja ja tarkistavat laitteiden oikean toiminnan. Heiltä voi kysyä neuvoa palamiseen, tulisijoihin, ilmanvaihtoon sekä paloturvallisuuteen liittyvissä asioissa. Nuohoojat ovat palonehkäisyn, kiinteistöjen energiansäästön ja sisäilman puhtauden asiantuntijoita. Heidän antamansa ohjeet kannattaa ottaa todesta ja ryhtyä mahdollisiin korjaustoimenpiteisiin kodin paloturvallisuuden takaamiseksi.

 

Helsingin piirinuohoojat

Helsingissä nuohouksista vastaavat kolme yksityistä yritystä, jotka ovat tehneet nuohoussopimuksen Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen kanssa. Kaupunki on jaettu kolmeen nuohousalueeseen.


Nuohousyritykset suorittavat nuohousalueillaan pelastuslainsäädännön edellyttämät tulisijojen sekä savuhormien nuohous- ja puhdistustyöt, ns. mustaa nuohousta. Nuohoojamestarit osallistuvat tarvittaessa tarkastustoimintaan ja antavat nuohoukseen sekä tulisijoihin ja savuhormeihin liittyviä asiantuntijaopastusta.

Itäinen alue
Consti Talotekniikka Oy
Kilterinkuja 2, 01600 VANTAA
Mika Uuttu, puhelin (klo 7-16): 050-442 5522, 010-288 6600
mika.uuttu@consti.fi
www.consti.fi

Kaupunginosat ovat:
Itä-Pakila (kehä I:n pohjoispuoli), Tuomarinkylä, Pukinmäki, Malmi, Tapaninkylä, Suutarila, Suurmetsä, Viikki, Mellunkylä, Vuosaari, Vartiokylä, Ulkosaaret, Salmenkallio, Talosaari, Karhusaari, Östersundom, Ultuna

 

Keskinen alue
Nuohous ja ilmastointipuhdistus Rantanen Oy
Tapiolantie 1 as. 1, 00610 Helsinki
Isto Rantanen, puhelin (klo 8-16): 0400-703 465
isto.rantanen@nuohousliike-rantanen.com
www.nuohousliike-rantanen.com

Kaupunginosat ovat:
Sörnäinen, Kallio, Alppiharju, Pasila, Hermanni, Vallila, Toukola, Kumpula, Käpylä, Koskela, Länsi-Pasila, Itä-Pakila (kehä I:n eteläpuoli), Länsi-Pakila (kehä I:n eteläpuoli), Vanhakaupunki, Oulunkylä, Mustikkamaa, Korkeasaari, Kulosaari, Kruununhaka, Myllypuro, Herttoniemi, Tammisalo, Marjaniemi, Vartiosaari, Laajasalo, Villinki, Santahamina, Kaartinkaupunki, Kamppi, Kluuvi, Punavuori, Eira, Ullanlinna, Katajanokka, Kaivopuisto, Taka-Töölö (Nordenskiöldinkadun ja Mechelininkadun itäpuoli), Etu-Töölö (Mechelininkadun itäpuoli), Suomenlinna

 

Läntinen alue
IAQ Finland Oy
puhelin (klo 8-16): 010 3877 785
nuohoustilaukset@iaq.fi
www.iaq.fi

Kaupunginosat ovat:
Ruskeasuo, Laakso, Haaga, Munkkivuori, Kaarela, Konala, Pitäjänmäki, Paloheinä, Länsi-Pakila (kehä I:n pohjoispuoli), Meilahti, Munkkiniemi, Taka-Töölö (Nordenskiöldinkadun ja Mechelininkadun länsipuoli) Etu-Töölö (Mechelininkadun länsipuoli), Länsisatama, Lauttasaari

 

Nuohousalueet näkyvät kartalla tästä.

Helsingissä luvallisesti nuohoustyötä suorittavat nuohoojat esittävät aina pelastuslaitoksen leimalla varustetun henkilökortin.

JAA