Hoppa till innehållet

Trygghetstelefontjänster

Trygghetstelefonen ger ro i sinnet – hjälp dygnet runt

Om ditt hälsotillstånd eller din situation så kräver, kan du med hjälp av trygghetstelefonen tillkalla hjälp under dygnets alla timmar och årets alla dagar. I trygghetstelefontjänsten lyssnar vi på dig utan stress och tar hänsyn till dina behov.

När du skickar ett larm med larmknappen som är ansluten till din trygghetstelefon, identifierar vi din anordning och en tvåvägsanslutning med trygghetstelefonjouren vid Servicecentralen Helsingfors öppnas. Larmet mottas av en erfaren och tillförlitlig yrkeskunnig inom hälsovårdsbranschen som bedömer din situation och ditt vårdbehov. Vid behov skickar vi en skötare för ett hjälpbesök eller så larmar vi ambulansen.

Du kan beställa trygghetstelefontjänsten så att den gäller tills vidare eller under en viss period, till exempel för konvalescenstiden. Trygghetstelefonen levereras som en helhetslösning, vilket innebär att vi levererar dig anordningen och tillhandahåller tekniskt stöd, sköter larmjouren och ordnar vid behov hjälpbesök.

Vår trygghetstelefontjänst kan kompletteras med bland annat dörrlarm och ett lokaliserande GPS-armband.

GPS-armbandet som trygghet i vardagen

Med hjälp av armbandet med GPS-lokalisering kan vi vid behov lokalisera kunden och säkerställa kundens trygghet. Det lokaliseringsarmband som vi använder har ett demenslås, som öppnas med en särskild nyckel.

Om kunden lämnar det trygghetsområde som fastställts för kunden, skickar lokaliseringsarmbandet ett larm till trygghetstelefonjouren vid Servicecentralen Helsingfors eller så kan kunden själv larma hjälp med armbandet. Med hjälp av lokaliseringsapplikationen kan vi se exakt var kunden befinner sig, vilket gör att vi snabbt kan ta oss fram till kunden.

Med trygghetsområde avses det område inom vilket kunden kan röra sig fritt utan att ett larm avges. Området kan till exempel vara det egna hemmet, gårdsplanen och närbutiken. Trygghetsområdet bestäms tillsammans med klientens anhöriga och hemvården.