Hoppa till innehållet

Personalmåltider

Våra lunchrestauranger i Helsingfors erbjuder en läcker och mångsidig måltidsstund. Under lunchen serveras ett mångsidigt utbud av smaker från såväl Finland som utlandet, vilket livas upp av olika teman och högtider. Omfattningen av lunchutbudet varierar från restaurang till restaurang.

Näringsrekommendationer

De på forskningsdata baserade näringsrekommendationerna uppdaterades i januari 2014. Rekommendationerna har upprättats för den friska befolkningen och syftet med dem är att främja befolkningens hälsa.

Enligt rekommendationerna ska man:
• öka mängden grönsaker och baljväxter, bär och frukt, fisk samt nötter
• välja mjuka fetter och vegetabilisk olja, fullkornsspannmål och mjölkprodukter med låg fetthalt
• begränsa intaget av rött kött, socker och salt

Hälsofrämjande kost åskådliggörs med hjälp av matpyramiden och tallriksmodellen.

På alla våra restauranger kan kunden sammanställa en fullvärdig måltid enligt tallriksmodellen i enlighet med sitt eget energibehov.