Helsingin Matkapalveluun lisää sopimusautoja

Helsingin Matkapalvelu saa lisää sopimusautoja, kun keskiviikkona 2.10. aloittaa 62 uutta inva-autoa ja 12 uutta henkilöautoa. Uudet sopimusautot ovat niin sanottuja hybridiautoja eli ne ajavat pääsääntöisesti aamu- ja iltapäiväruuhkien aikana Helsingin Matkapalvelun kuljetuksia ja muuna aikana liikennöitsijän muita ajoja. Uusilla hybridiautoilla pyritään helpottamaan autojen saatavuutta.

Uudet sopimusautot ajavat pääasiassa päivätoimintamatkoja, jotka ovat ryhmäkuljetuksia. Lue lisää päivätoiminnasta: vaikeavammaiset henkilöt / ikääntyneet henkilöt

Nyt aloittavien sopimusautojen joukossa on uusia liikennöitsijöitä ja kuljettajia, joille Helsingin Matkapalvelun toiminta on uutta. Jokainen kuljettaja on koulutettu ennen palvelun alkamista, mutta siitä huolimatta uusilla kuljettajilla voi olla haasteita ensimmäisinä palvelupäivinä.

Helsingin Matkapalvelun asiakaspalvelukeskuksessa on varauduttu ylimääräisillä henkilöresursseilla uusien hybridisopimusautojen aloittamiseen. Varautumisesta huolimatta puhelinlinjat voivat ruuhkautua ja kuljetuksissa voi olla viiveitä.