Sosiaali- ja terveystoimen asiakaskirje kuljetuspalvelun asiakkaille uudesta liikennöintikaudesta

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi on kilpailuttanut Helsingin Matkapalvelun liikennöinnin.
Uudet sopimukset astuvat voimaan 1.4.2019.

Huhtikuun alusta alkaen osa vanhoista sopimusliikennöitsijöistä jatkaa normaalisti, mutta joukossa on myös uusia toimijoita. Kaikki kuljettajat ovat saaneet koulutuksen palveluun. Uudessa sopimuksessa kuljettajilta vaaditaan mm. aiempaa parempaa suomen tai ruotsin kielen taitoa.

Sopimuksessa on myös tarkennettu henkilötietojen salassapitoa koskevia määräyksiä, avustajakoirien matkustamista, palvelun vastaanottajaa koskevia määräyksiä sekä lisätty liikennöitsijälle palvelussa olevista virheistä maksettavaksi tulevia sopimussakkoja.

Matkapalveluiden liikennöinti on tavanomaista liikennöintiä vaativampaa. Pahoittelemme mahdollisia uuden liikennöinnin aloittamisesta aiheutuvia ongelmia. Seuraamme palvelutasoa jatkuvasti ja reagoimme kaikkiin poikkeamiin nopeasti.

Keskeisimmät muutokset asiakkaalle

  • Inva-auto tulee sopimuksen mukaan saada 1.4. lähtien puolessa tunnissa (30 minuuttia) tilauksesta. Autoon mahtuu jatkossa kaksi pyörätuolia.

  • Asiakkaan mukana voi matkustaa saattaja, seuralainen sekä asiakkaan alle 12-vuotiaat lapset.

  • Kuljetusten omavastuuosuudet muuttuvat 28.4. HSL:n lippujen hintoja vastaavaksi. Kuljetusmaksujen uudet omavastuut löytyvät osoitteesta www.helsinginmatkapalvelu.fi.

  • Jatkossa omavastuuosuus on mahdollista maksaa Suomessa käytössä olevilla pankki- ja luottokorteilla käteismaksun lisäksi. Kaikkiin autoihin tulee maksupääte ja lähimaksuominaisuus syksyyn 2019 mennessä.

  • Matkoja voi jatkossa tilata puhelimitse, sähköpostitse, tekstiviestillä tai chat-palvelun kautta. Internettilaus poistuu vähäisen käytön vuoksi.
  • Helsingin Matkapalvelu –kyltit poistuvat autoista. Autoissa on jatkossa sininen kyltti, joissa on auton numero mustalla.

Uusi asiakasopas julkaistaan kevään 2019 aikana. Opas postitetaan asiakkaille. Ajantasaiset kuljetuspalvelun asiakasohjeet löytyvät Helsingin Matkapalvelun verkkosivuilta