Suoraan sisältöön

Autojen saapumisaika

Voitte tilata matkan toivomanne lähtöajan tai perille saapumisajan mukaan.

Tilaus lähtöajan mukaan

Jos tilaatte matkan lähtöajan mukaan, perille saapumisaikaa ei voida taata tiettyyn aikaan.

Kun tilaatte matkanne vähintään 30 minuuttia ennen toivottua lähtöaikaa, asiakaspalvelukeskus voi ilmoittaa lähtöajaksi 20 minuuttia eteen- tai taaksepäin toivomastanne ajasta. Invataksiasiakkailla poikkeama on 10 minuuttia eteen- tai taaksepäin toivomastanne ajasta.

Esimerkiksi:
Jos tilaatte kuljetuksen klo 11.00 ja toivomanne lähtöaika on klo 11.50, auto voi tulla noutamaan teitä klo 11.30–12.10 (invavarusteisen ajoneuvon tarvitsevan kohdalla toimitusaika on tässä tapauksessa klo 11.40–12.00).

Jos tilaatte matkanne vähemmän kuin 30 minuuttia ennen toivottua lähtöaikaa, auto tulee noutamaan teitä 0–50 minuutin kuluessa.

Esimerkiksi:
Tilaatte kuljetuksen klo 11.00 ja toivomanne kuljetuksen lähtöaika on klo 11.30. Auto voi tulla noutamaan teitä klo 11.00 — 11.50.

Tilaus perille saapumisajan mukaan

Jos tilaatte matkan sen mukaan, milloin teidän on ehdottomasti oltava perillä, kuljetus ei saa myöhästyä
luvatusta saapumisajasta.

Jos asiakasprofiilissanne ei ole ajoneuvorajoitusta tai kuljetuksenne hoidetaan aina henkilöautotaksilla (henkilöautorajoite), asiakaspalvelukeskus voi määritellä perille saapumisajan 20 minuuttia aikaisemmaksi toivomastanne ajankohdasta. Invavarusteista ajoneuvoa tarvitsevien asiakkaiden kohdalla perille saapumisaika voidaan sopia 10 minuuttia aikaisemmaksi. Toteutunut perille saapumisaika voi olla enintään 10 minuuttia etuajassa teille luvatusta saapumisajankohdasta.

Pääkaupunkiseudun liikenne ruuhkautuu tyypillisesti klo 7.30 - 9.00 ja klo 15.00 - 17.00. Ruuhka saattaa aiheuttaa viivytyksiä myös Helsingin Matkapalvelun kuljetuksiin.

Pikamatka

Voitte tehdä kaksi ns. pikamatkaa kuukaudessa. Pikamatkan saatte 15 minuutin kuluessa tilauksesta. Invataksien osalta varsinaista pikamatkaa ei ole käytössä autojen rajallisuuden vuoksi. Invataksi on mahdollista saada 30 minuutin kuluessa tilauksesta.

Jos teillä on perusteltuja syitä, voitte hakea lisäystä kuukausittaisiin pikamatkamääriin omalta vammaisten sosiaalityöltä. Kuljetuspalvelun sosiaaliohjaaja voi yksilöllisin perustein myöntää erillisestä hakemuksesta enemmän pikatilausmatkoja. Enimmillään pikatilausmatkoja voi olla kuusi yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa.

Aina pikamatkan tilaaminen ei ole mahdollista esimerkiksi ruuhkaisena aikana. Helsingin Matkapalvelun välityskeskus arvioi pystytäänkö pikamatka toteuttamaan teidän haluamalla ajankohdalla.

Myös pikamatkoihin voidaan yhdistellä muita matkustajia.16.06.2021 17:28