Suoraan sisältöön

Matkustaminen muualla Suomessa

Jos teille on myönnetty vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu, teillä on oikeus käyttää kuljetuspalvelun kustantamia matkoja myös muualla Suomessa. Sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuspalvelumatkoja voi käyttää vain Helsingin Matkapalvelun matkustusalueella.

Teidän tulee hakea muilla paikkakunnilla tarvitsemaanne kuljetuspalvelun matkaoikeutta etukäteen oman asuinalueenne vammaisten sosiaalityön toimipisteestä. Hakemuksestanne tulee ilmetä milloin, miten kauan ja millä paikkakunnalla teidän on tarkoitus oleskella ja miten pitkistä matkoista on kyse.

Kuljetuspalvelun matkakorttia ei voi käyttää Helsingin Matkapalvelun toiminta-alueen ulkopuolella (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Sipoo). Muualla Suomessa tehtyjen matkojen kustannukset korvataan jälkikäteen asianmukaisesti täytettyjä kuitteja vastaan ja korvaussummasta vähennetään matkojen omavastuuosuus. Käytetyt matkat vähennetään kuukausittaisesta matkamäärästä.

Esimerkki:
Olette helsinkiläinen ja haluatte viettää kahden viikon mittaisen loman Karjaalla. Voitte matkustaa kaupunkikortilla Espoon ja Kirkkonummen rajalle asti. Kirkkonummi-Karjaa välin maksatte itse rahalla.

Voitte matkustaa Karjaalla taksilla esimerkiksi kauppamatkoilla ja hautausmaakäynnillä. Matkat korvataan teille jälkikäteen kuitteja vastaan, jos olette saaneet päätöksen asiasta oman alueenne vammaisten sosiaalityön toimipisteestä ennen lomanne alkamista.25.06.2020 08:26