Matkustaminen muualla Suomessa

Mikäli Teille on myönnetty vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu, Teillä on oikeus kuljetuspalveluun myös muualla Suomessa. 

Tätä matkaoikeutta tulee hakea etukäteen kirjallisesti oman asuinalueen vammaisten sosiaalityön toimipisteestä. Hakemuksessanne tulee ilmetä miten kauan ja millä paikkakunnalla Teidän on tarkoitus oleskella. Lisäksi tarvitaan etukäteen tieto siitä, miten pitkistä matkoista on kyse.

Kaupunkikorttia ei voi käyttää Helsingin Matkapalvelun toiminta-alueen ulkopuolella. Matkanne korvataan asianmukaisesti täytettyjä kuitteja vastaan ja korvaussummasta vähennetään matkojen omavastuuosuus. Käyttämänne matkat vähennetään kuukausittaisesta matkamäärästänne.

Esimerkki:
Olette helsinkiläinen ja haluatte viettää kahden viikon mittaisen loman Karjaalla. Voitte matkustaa kaupunkikortilla Espoon ja Kirkkonummen rajalle asti. Kirkkonummi-Karjaa välin maksatte itse rahalla.

Voitte matkustaa Karjaalla taksilla esimerkiksi kauppamatkoilla ja hautausmaakäynnillä. Matkat korvataan Teille jälkikäteen kuitteja vastaan, jos olette saaneet päätöksen asiasta oman alueenne vammaisten sosiaalityön toimipisteestä ennen lomanne alkamista. JAA
15.05.2018 13:07