Suoraan sisältöön

Henkilökohtainen maksukortti

Kuljetuspalvelun maksukortilla voi maksaa vain Helsingin Matkapalvelusta tilatut matkat. Maksukortilla voi maksaa asiointi- ja vapaa-ajan matkat sekä työ- ja opiskelumatkat. Lääkäri-, sairaanhoito-, kuntoutus ja apuvälineiden huoltamiseen liittyvät matkat ovat Kela-matkoja ja niihin ei voi käyttää kuljetuspalvelun maksukorttia.

Kuljetuspalvelun maksukortti on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa muille.

Maksukortin tulee olla aina mukana kuljetuspalvelua käytettäessä. Teidän tulee esittää matkan alussa maksukortti kuljettajalle ja samalla kertoa, onko kyse asiointi- tai vapaa-ajan matkasta vai työ- ja opiskelumatkasta. Tarvittaessa teitä pyydetään esittämään maksukortti myös matkan päättyessä.

Jos teillä ei ole maksukorttia mukana, varautukaa maksamaan matka itse. Voitte hakea jälkikäteen korvausta maksamastanne matkasta toimittamalla kuitit oman asuinalueenne vammaispalveluun.

Maksukortilla voi matkustaa Helsingissä, Helsingistä lähikuntiin ja lähikunnissa (Espoo, Kauniainen, Vantaa ja Sipoo sekä näkövammaisten henkilöiden osalta Onnela). Jos teidän matka ulottuu mainittujen lähikuntien ulkopuolelle, on teidän itse maksettava aluerajojen yli menevä osuus matkan kustannuksista. Teidän tulee ilmoittaa matkasta Helsingin Matkapalvelun asiakaspalvelukeskukseen matkaa tilatessanne ja kuljettajalle matkan alkaessa.

Voitte tiedustella käytössä / jäljellä olevan matkamääränne Helsingin Matkapalvelun asiakaspalvelukeskuksesta numerosta 09 231 23001.

Jos muutatte, ottakaa yhteyttä oman asuinalueenne vammaisten sosiaalityöhön. Sama koskee tilannetta, jos hukkaatte kuljetuspalvelukortin. Käytöstä poistunut kortti tulee hävittää esimerkiksi leikkaamalla se kahtia.

Jos te ette noudata kortin käyttöön liittyviä ohjeita tai käytätte maskukorttia ohjeiden vastaisesti, kortin käyttö voidaan estää ja matkojen kustannukset laskuttaa teiltä.16.06.2021 17:28