Suoraan sisältöön

Porrasavustaminen, porraskiipijä ja sähkömopo kuljetuksissa

 Porrasavustaminen ja porraskiipijä

Jos käytätte pyörätuolia, porrasavustuksen tai porraskiipijän käyttö on teille välttämätöntä, kun lähtö- tai kohdeosoitteessa on portaita enemmän kuin kolme. Teillä tulee olla vammaisten sosiaalityön toimipisteen antama päätös porrasavustamisesta ja/tai porraskiipijän käytöstä.

Teidän tulee tilata matka, jossa porrasavustusta tarvitaan, viimeistään kuljetusta edeltävänä päivänä, jotta tarvittava apu voidaan varmistaa. Tilauksessa teidän tulee kertoa ainakin arvio portaiden lukumäärästä.

Sähkömopo

Sähkömopoa voidaan kuljettaa Helsingin Matkapalvelun autoissa vain, jos sähkömopo pystytään kiinnittämään ajon ajaksi turvallisesti autoon. Sähkömopon rungossa on oltava erityiset kiinnityspisteet tätä varten. Lisäksi sähkömopon kuljettamiseen tarvitaan inva-auto, jotta sähkömopo voidaan nostaa turvallisesti autoon.

Jos terveydentilanne sallii, teidän tulee siirtyä matkan ajaksi sähkömoposta auton penkkiin. Voitte istua sähkömopossa vain siinä tapauksessa, että sähkömopo ja te voidaan kiinnittää kuljetuksen ajaksi luotettavasti ajoneuvon standardin SF 5912 tai ISO 10542-1:2012 mukaisesti neljästä kiinnittämiseen tarkoitetusta pisteestä ja standardin mukaisesti ajoneuvon runkoon kiinnitettävällä turvavyöllä.

16.06.2021 17:22