Suoraan sisältöön

Vastuullisuus

Kannamme vastuumme osana suomalaista yhteiskuntaa
Olemme osa Helsingin kaupunkia ja palveluillamme on jo itsessään vastuullinen tarkoitus. Pyrimme kehittämään jatkuvasti toimintaamme talouden, ympäristön ja ihmisten kannalta kestävällä tavalla, Helsingin kaupungin tavoitteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaisesti.

Olemme sitoutuneet tuottamaan palveluja ympäristövastuullisesti
Tavoitteemme on ehkäistä ja vähentää toimintamme ympäristöhaittoja mm. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelman mukaisesti. Huomioimme esimerkiksi raaka-aineiden ympäristövaikutuksia tuote- ja ruokalistasuunnittelussa, kehitämme keinoja ruokahävikin vähentämiseksi ja tuotamme palveluja, jotka vähentävät autoilun tarvetta.

Kehitämme hankintojen vastuullisuutta
Hankinnoissa pyritään huomioimaan vastuullisuuden eri osa-alueet. Sisällytämme hankinnan kohteesta riippuen mahdollisuuksien mukaan muun muassa ympäristövastuuseen, eettiseen tuotantoon sekä työllistävään vaikutukseen liittyviä vastuullisuuskriteerejä osaksi hankintaa.

Huolehdimme henkilöstöstämme ja asiakkaistamme
Noudatamme Helsingin kaupungin henkilöstöpolitiikkaa, huolehdimme työhyvinvoinnista ja panostamme henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Ammattitaitoinen henkilöstömme tuottaa laadukkaita palveluja ja kehitämme palvelujen laatua asiakaslähtöisesti. Huomioimme erilaisten asiakkaiden tarpeet ja palautteet, ja asiakkaat osallistuvat palvelujen kehitykseen esimerkiksi ruokaraadeissa.

Palvelukeskuksen yhteiskunnalliseen vastuuseen kuuluu myös työ- ja työssäoppimispaikkojen tarjoaminen nuorille, alan opiskelijoille ja uutta työtä etsiville. 

Toiminta- ja vastuullisuusraportti 2020

Tilaa toiminta- ja vastuullisuusraportti 2020 paperisena: palvelukeskus@hel.fi


Aiemmat toiminta- ja vastuullisuusraporttimme

Toiminta- ja vastuullisuusraportti 2019

Toiminta- ja vastuullisuusraportti 2018


Laatu

Kehitämme henkilöstömme osaamista jatkuvasti, jotta asiakkaamme voivat luottaa siihen, mitä lupaamme.

Lue lisää

Ympäristö

Ympäristöasioiden hallinnan jatkuva parantaminen ja ympäristökuormituksen vähentäminen ovat jokapäiväistä työtä Palvelukeskuksessa.

Lue lisää