Suoraan sisältöön

Miten haet?

Miten onnistut työn haussa

Palvelukeskuksen Helsingin avoimet työpaikat löytyvät osoitteesta helsinkirekry.fi.

Löytäessäsi kiinnostavan paikan, voit halutessasi olla ennen hakemuksen jättämistä yhteydessä ilmoituksessa mainittuun lisätietojen antajaan. Kysymykset kannattaa aina valmistella etukäteen, koska tämä on ensimmäinen yhteydenottosi mahdolliseen uuteen esimieheesi.

Kiinnostavan tehtävän kohdalla, klikkaa ilmoituksen alareunassa olevaa Hae paikkaa -linkkiä ja täytä sähköinen hakulomake. Muista täyttää hakulomake huolellisesti. Kuvaa osaamistasi ja kiinnostustasi kyseiseen tehtävään. Hakemuksesi tarkoitus on kertoa osaamisestasi ja taidoistasi työnantajalle ja herättää kiinnostus niin, että sinut kutsutaan haastatteluun. Kuvaa pelkän nimikkeen lisäksi myös aikaisempien työtehtäviesi sisältöjä ja vastuita. Eri tehtävänimikkeet voivat tarkoittaa eri tehtäviä eri työnantajilla.

Tarkista lopuksi, ettei hakemuksessasi ole kirjoitusvirheitä.

Tiedotamme haun etenemisestä sähköpostitse, joten on tärkeää, että syöttämäsi yhteystiedot ovat oikein. Myös valintapäätökset ilmoitetaan sähköpostitse. Kannattaa kuitenkin seurata uusia avoimia tehtäviämme ja hakea niitä, vaikka et olisikaan ensimmäisellä kerralla tullut valituksi.

Miten onnistut työhaastattelussa

Tutustu Palvelukeskukseen etukäteen vaikka näillä verkkosivuilla.

Lue työpaikkailmoitus, johon jätit hakemuksesi ja mieti vielä perustelut sille, miksi juuri sinut pitäisi valita tehtävään. Mieti etukäteen muutamia kysymyksiä, joita haluat kysyä haastattelijalta työtehtävään liittyen.

  • Muista ottaa haastatteluun mukaan työ- ja koulutodistukset sekä tehtävään mahdollisesti liittyvät lupatodistukset.
  • Varmista etukäteen, että löydät haastattelupaikan.
  • Ole ajoissa paikalla.
  • Vastaa kysymyksiin reippaasti ja rehellisesti.