Suoraan sisältöön

Henkilöstöedut

Palvelukeskus Helsingillä työskentelevät henkilöt kuuluvat lähes 40 000 Helsingin kaupungin työntekijän joukkoon, ja saavat käyttöönsä myös kaupungin henkilöstöedut.

Palkkaus
Tarjoamme kilpailukykyisen palkan ja noudatamme palkkauksessa työehtosopimuksia. Liikelaitoksen henkilöstöä kuuluu sekä kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES), että kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen piiriin. Työehtosopimuksien noudattaminen tarkoittaa muun muassa sitä, että saat peruspalkan lisäksi työkokemukseesi liittyvää työkokemuslisää.

Vuosiloma
Liikelaitoksessa noudatetaan kunta-alan työehtosopimuksia, joka tarkoittaa sitä, että työkokemus kartuttaa lomakertymää. Esimerkiksi 15 työkokemusvuoden jälkeen saat 38 vuosilomapäivää vuodessa.

Vuosiloman pituuteen vaikuttavat täysien lomanmääräytymiskuukausien lukumäärä ja palvelusvuodet.

Työterveyspalvelut
Henkilöstön työterveydestä vastaa Työterveys Helsinki. Työterveyshuoltoon kuuluvat mm. ryhmä- ja yksilökohtaiset ennaltaehkäisevän terveydenhuollon palvelut, erilaiset kuntoutukseen ja työkyvyn ylläpitoon liittyvät palvelut sekä sairaanhoito, joka järjestetään yleislääkäritasoisena.

Henkilöstölle järjestetään myös monipuolista työhyvinvointia edistävää toimintaa (TYHY), josta tiedotetaan säännöllisesti sisäisissä viestimissä.

Huvia ja hyötyä
Liikelaitoksen työntekijät saavat käyttöönsä Helsingin kaupungin henkilöstökortin, jolla saa alennusta muun muassa:

  • uimahalleissa
  • teattereiden ja konserttien lipuista
  • useat liikkeet, kuten optikot, kultasepät ym. tarjoavat alennuksia kaupungin henkilöstölle.