Suoraan sisältöön

Turvapuhelinpalvelu


Apua ympäri vuorokauden

Turvapuhelin sisältää turvarannekkeen ja keskusyksikön. Molemmista on mahdollisuus saada yhteys hoitajaan. Turvapuhelimen avulla apu on lähellä kaikkina vuorokaudenaikoina vuoden jokaisena päivänä, jos asiakkaan terveydentila tai tilanne sitä vaatii. Turvapuhelinpalvelussa terveydenhuollon ammattilaisemme palvelevat aina kiireettä, tilanteen vaatimalla tavalla.

Kun asiakas tekee hälytyksen turvapuhelimeen yhdistetystä hälytyspainikkeesta, hänelle avautuu kaksisuuntainen puheyhteys turvapuhelinpäivystykseen. Tarvittaessa lähetämme paikalle hoitajamme avustuskäynnille tai varmistamme kiireellistä apua tarvitseville ambulanssin paikalle.

Turvapuhelin toimitetaan kokonaisratkaisuna, jossa huolehdimme laitetoimituksesta ja teknisestä tuesta. Turvapuhelinpalveluumme on saatavana lisäpalveluna mm. ovihälytin ja paikantava GPS-ranneke.

Mikäli sinulla on tarve turvapuhelinpalvelulle, otathan yhteyttä omaan kotihoidon tiimiisi tai ikääntyneiden kaupunkilaisten palveluissa neuvovaan Seniori-infoon: puh. 09 3104 4556 ma-pe klo 9-15.

Katso turvapuhelinpalvelun esittely Helsinki-kanavalla.

GPS-ranneke - turvaa kodin ulkopuolella

GPS-paikannusrannekkeen avulla voimme tarvittaessa seurata asiakkaan sijaintia ja varmistaa turvallisuutta myös kodin ulkopuolella. Rannekkeesta voi olla apua esimerkiksi henkilöille, joilla on muistisairaus tai sairauskohtaus- tai kaatumisriski.

Ranneke lähettää hälytyksen turvapuhelinpäivystykseemme, jos asiakas poistuu hänelle määritellyltä turva-alueelta. Hoitajamme näkevät asiakkaan tarkan sijainnin ja hänet tavoitetaan nopeasti.

Turva-alueella tarkoitetaan aluetta, jonka sisällä asiakas voi liikkua ilman hälytystä ja se voi olla esimerkiksi oma koti, pihapiiri ja lähietäisyys. Turva-alue määritellään yhdessä asiakkaan omaisten ja kotihoidon kanssa.

Käyttämässämme paikannusrannekkeessa on dementialukko, jonka aukaisemiseksi tarvitaan erillinen avain. Asiakas voi rannekkeen avulla myös itse hälyttää apua kaikkina vuorokauden aikoina vuoden jokaisena päivänä, jos hänen terveydentilansa tai tilanteensa sitä vaatii.