Suoraan sisältöön

Lääkeautomaatti

Lääkeautomaatti

Lääkeautomaatti on kotihoitoa tukeva palvelu, jossa kotiin asennettava automaatti huolehtii kanssasi oikea-aikaisesta lääkkeen otosta. Automaatti jakaa hoitosuunnitelman mukaiset lääkkeet ennalta määriteltyyn aikaan.

Helsingin kotihoidon terveydenhuollon ammattilaiset arvioivat lääkeautomaatin soveltuvuuden ja hyödyt yksilöllisesti jokaisen asiakkaan kohdalla.

Lääkeautomaatti on turvallinen ja helppokäyttöinen palvelu, sillä:

  • Lääkkeitä säilytetään turvallisesti laitteen sisällä, jolloin niitä ei ole mahdollista saada enempää kuin asiakkaalle on määrätty.
  • Laite ilmoittaa lääkkeenotosta äänellä.
  • Mikäli lääke jää ottamatta, automaatti tunnistaa sen ja poimii lääkkeet talteen.
  • Laite hälyttää ottamattomista lääkkeistä Palvelukeskus Helsingin etähoitoon, josta ollaan viipymättä yhteydessä kotihoitoon ja sieltä edelleen asiakkaaseen lääkkeiden antamiseksi.

Automaatti mahdollistaa itsenäisemmän arjen, sillä sinun ei tarvitse odottaa kotihoidon käyntiä lääkkeiden otossa. Osallisuus omaan lääkehoitoon tukee myös omatoimisuutta ja kotona asumista. Kotihoito huolehtii lääkkeiden tilaamisesta ja lääkeautomaatin säännöllisestä täyttämisestä. Ennen käyttöönottoa sinä ja omaisesi saatte opastuksen lääkeautomaatin käyttöön.

Katso lääkeautomaatin esittelyvideo Helsinki-kanavalla