Suoraan sisältöön

Välipalatuotteiden maksutapakokeilu

Uusia välipalojen maksutapoja kokeillaan kouluravintoloissa

Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa on tavoitteena luopua käteisen rahan käytöstä maksullisten välipalatuotteiden ostamisessa. Osassa kouluista testataan maksupäätteitä, joissa voi maksaa maksukortilla tai –tarroilla.

Vuoden 2017 alussa käynnistettiin yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa kouluravintolakokeilu, jossa testattiin uusia sähköisiä maksutapoja. Kokeilua on päätetty jatkaa ja  kokeiluun  on tullut mukaan uusia Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloita. Yhteensä pilotissa on noin 20 kouluravintolaa. 

Kokeiluun  osallistuminen on huoltajille ja käyttäjäasiakkaille vapaaehtoista. Kokemuksia ja kehitystarpeita kartoitetaan kyselyiden avulla ja palautteen perusteella päätetään uusien maksutapojen käyttöönotosta Palvelukeskus Helsingin koulu- ja opiskelijaravintoloissa.

Vaihtoehtoisia maksutapoja tarjolla useita

Kokeilussa selvitetään mahdollisuutta laajentaa sähköinen maksaminen kouluihin ja oppilaitoksiin. Kouluissa on maksupäätteet, joissa voi käyttää maksukorttia tai –tarraa. Kortilla tai vastaavalla sähköisellä maksuvälineellä maksaminen on turvallista ja helppoa. Näihin on valittavissa mm. päiväkohtaiset käyttörajat ja 24/7 toimivat sulkupalvelut. Oppilaalle sopivinta maksuvälinettä voi kysyä omasta pankista. Esimerkkejä alaikäisille soveltuvista maksuvälineistä ovat mm.

Aktia, Wallet (maksutarra), ei ikärajaa

Nordea, Visa Electron, ei ikärajaa

S-pankki, S-Etukortti Visa Debit, ikäraja 7v.

OP, Visa Electron, ikäraja 10v.

Danske Bank, Mastercard Debit, ei ikärajaa

Säästöpankki, Visa Electron, ikäraja 11v.

Välipalakortti säilyy yhtenä maksutapana kokeilun aikana ja sen jälkeen

Välipalakortti on edelleen käytössä kokeilun rinnalla. Pankkitositetta vastaan oppilas saa kouluravintolasta välipalakortin. Välipalakortti säilyy maksuvaihtoehtona myös kokeilun jälkeen. Lisätietoa Palvelukeskus Helsingin välipalakortista löytyy Välipalat kouluissa -sivulta.