Suoraan sisältöön

Välipalatuotteiden maksutapakokeilu

Uusia välipalojen maksutapoja kokeillaan 22 kouluravintolassa.

Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa on tavoitteena luopua käteisen rahan käytöstä maksullisten välipalatuotteiden ostamisessa. Kouluissa testataan maksupäätteitä, joissa voi maksaa maksukortilla tai –tarroilla.

Niissä pilottikouluissa, joissa on toistaiseksi voinut maksaa vielä käteisellä, päättyy käteisellä maksaminen kokonaan 17.2.2018.

Vuoden 2017 alussa käynnistettiin yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan (ent. opetusvirasto) kanssa 12 kouluravintolassa kokeilu, jossa testattiin uusia sähköisiä maksutapoja. Kokeilua on päätetty jatkaa ja 8.1.2018 kokeiluun tulee mukaan kymmenen Palvelukeskus Helsingin kouluravintolaa. Yhteensä pilotissa on 22 kouluravintolaa. 

Kokeiluun  osallistuminen on huoltajille ja käyttäjäasiakkaille vapaaehtoista. Kokemuksia ja kehitystarpeita kartoitetaan kyselyiden avulla ja palautteen perusteella päätetään uusien maksutapojen käyttöönotosta Palvelukeskus Helsingin koulu- ja opiskelijaravintoloissa.

Vaihtoehtoisia maksutapoja tarjolla useita

Kokeilussa selvitetään mahdollisuutta laajentaa sähköinen maksaminen kouluihin ja oppilaitoksiin. Kouluissa on maksupäätteet, joissa voi käyttää maksukorttia tai –tarraa. Kortilla tai vastaavalla sähköisellä maksuvälineellä maksaminen on turvallista ja helppoa. Näihin on valittavissa mm. päiväkohtaiset käyttörajat ja 24/7 toimivat sulkupalvelut. Oppilaalle sopivinta maksuvälinettä voi kysyä omasta pankista. Esimerkkejä alaikäisille soveltuvista maksuvälineistä ovat mm.

Aktia, Wallet (maksutarra), ei ikärajaa

Nordea, Visa Electron, ei ikärajaa

S-pankki, S-Etukortti Visa Debit, ikäraja 7v.

OP, Visa Electron, ikäraja 10v.

Danske Bank, Mastercard Debit, ei ikärajaa

Säästöpankki, Visa Electron, ikäraja 11v.

Välipalakortti säilyy yhtenä maksutapana kokeilun aikana ja sen jälkeen

Välipalakortti on edelleen käytössä kokeilun rinnalla. Pankkitositetta vastaan oppilas saa kouluravintolasta välipalakortin. Välipalakortti säilyy maksuvaihtoehtona myös kokeilun jälkeen. Lisätietoa Palvelukeskus Helsingin välipalakortista löytyy Välipalat kouluissa -sivulta.

Lisätietoja uusien maksutapojen kokeilusta

Palvelukeskus Helsinki          
Risto Paavola, tietohallintopäällikkö, projektivastaava
puh. 09 310 27013, risto.paavola@hel.fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Airi Rintamäki, ruokapalvelupäällikkö
puh. 09 310 86307, airi.rintamaki@hel.fi

JAA