Suoraan sisältöön

Leikkipuistoruokailu

Leikkipuistoruokailu. Kuva: Sirpa Päivinen

Kesän 2022 leikkipuistoruokailu

Helsingin leikkipuistoruokailun perinne täyttää tänä kesänä 80 vuotta. Kaupunki tarjoaa avoinna olevissa leikkipuistoissaan (poislukien Loru ja keskuskirjasto Oodi) maksuttoman lämpimän lounaan kaikille alle 16-vuotiaille 6.6.- 10.8.2022 välisenä aikana arkipäivisin klo 12. Puistoruokailu käynnistyy koulujen päätyttyä noin 40 leikkipuistossa ympäri Helsinkiä.

Katso kesän leikkipuistojen aukiolotiedot tästä.

Maksuttomaan ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan tarvitaan vain oma syvä lautanen, aterimet ja ruokajuoma.

Katso leikkipuistojen koko kesän 2022 ruokalista tästä.

Se lekparkens sommarmatsedel 2022 här

Leikkipuoistojen viikoittaiset ruokalistat tarkempine tuotetietoineen löytyvät sivulta hel.fi/ruokalistat.

Leikkipuistojen ruokalistat on laadittu yhdessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa kuumakuljetuksiin sopivista ruoista. Suunnittelussa on huomioitu myös asiakkailta tullut palaute. Asiakkaiden toiveesta ruokalistalla on muun muassa perinneruokia sekä kasvis- ja vegaaniruokailijoille soveltuvia ruokia.

Anna palautetta leikkipuistojen kesäruoasta

Lue lisää kesäruokailusta leikkipuistojen kesäruokailu -sivulta.

Kesäruokaa lapsille jo 80 vuotta

Helsingin maksuttomalla leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet ja se on ainutlaatuinen julkinen palvelu koko maailman ja Suomenkin mittakaavassa. Julkinen ruokajakelu aloitettiin vuonna 1942 keskellä sotaa, kun elintarvikepula piinasi suurta osaa helsinkiläisistä. Lapsille haluttiin taata ainakin yksi lämmin ateria päivässä.

Tänä päivänä palvelu vastaa ravitsemukselliseen ja sosiaaliseen tarpeeseen sekä helpottaa perheiden arkea. Leikkipuistoruokaa syödään kesäisin arviolta noin n. 1400 kiloa päivässä.

Koulujen iltapäivätoiminnan välipalat

Leikkipuistoissa tarjotaan koulujen aukioloaikoina iltapäivätoiminnan välipalaa. Henkilön, jolle jokin raaka-aine voi aiheuttaa allergisen reaktion, on aina tarkastettava ruoan soveltuvuus ruokailupaikassa.

Leikkipuistojen välipalalistat löydät koulujen- ja päiväkotien ruokalistat -sivulta.

Koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia ja erityisjärjestelyjä leikkipuistojen toimintaan ja ruokapalveluihin. Tarkemmat tiedot muutoksista on saatavissa leikkipuistosta.