Suoraan sisältöön

Leikkipuistoruokailu


Kesän leikkipuistoruokailu 3.6.-2.8.

Helsinki tarjoaa kesäisin leikkipuistoissaan maksuttoman lämpimän lounaan kaikille alle 16-vuotiaille joka arkipäivä.

Kesällä 2019 puistoruokailu käynnistyy koulujen päätyttyä 3.6. ja päättyy 2.8.  Kesän aikana ruokaa tarjotaan kaikkiaan 57 leikkipuistossa ympäri Helsinkiä. Noin kolmisenkymmentä puistoa on auki läpi kesän.

Lounas tarjoillaan leikkipuistoissa klo 12.00. Maksuttomaan ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua, mutta mukaan tarvitset omat aterimet ja ruoka-astian.

Leikkipuistojen kesäruokalistat tarkempine tuotetietoineen löytyvät osoitteesta www.hel.fi/ruokalistat. Valitse ravintolatyypiksi Leikkipuistot.

Koko kesän listat löytyvät täältä.
Ruotsinkieliset listat löytyvät täältä.

Leikkipuistojen aukioloajat kesällä löytyvät täältä

Ruokalistat rakennetaan kuumakuljetuksiin ja puistotarjoiluun hyvin soveltuvista ruoista, kuten keitoista ja pataruoista ja suunnitellaan yhdessä Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Suunnittelussa huomioidaan myös asiakkailta tullut palaute ja toiveet.

Helsingin maksuttomalla leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet ja se on ainutlaatuinen julkinen palvelu koko maailman ja Suomenkin mittakaavassa. Julkinen ruokajakelu aloitettiin vuonna 1942 keskellä sotaa, kun elintarvikepula piinasi suurta osaa helsinkiläisistä. Lapsille haluttiin taata ainakin yksi lämmin ateria päivässä. Tänä päivänä palvelu vastaa ravitsemukselliseen ja sosiaaliseen tarpeeseen sekä helpottaa perheiden arkea.

Anna palautetta puistoruokailusta!

Mikäli haluat antaa välitöntä palautetta leikkipuistoruokailusta, voit tehdä sen Helsingin kaupungin palautekanavassa. Käymme palautteet läpi säännöllisesti.

Puistoruokailun asiakaskysely

Tänä vuonna toteutamme puistoruokailun kävijöille myös asiakaskyselyn, johon pääsee vastaamaan osassa puistoista Feedbackly-laitteen avulla paikan päällä sekä sähköisesti täältä. Huomioithan, että käymme asiakaskyselyn vastaukset läpi vasta kesän puistoruokailun päätyttyä ja hyödynnämme niitä ensi kesän ruokailun suunnittelussa.

Iltapäivätoiminnan välipalat

Leikkipuistoissa tarjotaan koulujen aukioloaikoina iltapäivätoiminnan välipalaa. Henkilön, jolle jokin raaka-aine voi aiheuttaa allergisen reaktion, on aina tarkastettava ruoan soveltuvuus ruokailupaikassa.

JAA