Suoraan sisältöön

Leikkipuistoruokailu


Iltapäivätoiminnan välipalat

Leikkipuistoissa tarjotaan koulujen aukioloaikoina iltapäivätoiminnan välipalaa. Henkilön, jolle jokin raaka-aine voi aiheuttaa allergisen reaktion, on aina tarkastettava ruoan soveltuvuus ruokailupaikassa.

Leikkipuistojen välipalalista

Kesän leikkipuistoruokailu 

Helsinki tarjoaa kesäisin leikkipuistoissaan maksuttoman lämpimän lounaan kaikille alle 16-vuotiaille joka arkipäivä.

Puistoruokailu käynnistyy koulujen päätyttyä leikkipuistoissa ympäri Helsinkiä. Maksuttomaan ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua, mutta mukaan tarvitset omat aterimet ja ruoka-astian.

Ruokalistat rakennetaan kuumakuljetuksiin ja puistotarjoiluun hyvin soveltuvista ruoista, kuten keitoista ja pataruoista ja suunnitellaan yhdessä Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Suunnittelussa huomioidaan myös asiakkailta tullut palaute ja toiveet.

Helsingin maksuttomalla leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet ja se on ainutlaatuinen julkinen palvelu koko maailman ja Suomenkin mittakaavassa. Julkinen ruokajakelu aloitettiin vuonna 1942 keskellä sotaa, kun elintarvikepula piinasi suurta osaa helsinkiläisistä. Lapsille haluttiin taata ainakin yksi lämmin ateria päivässä. Tänä päivänä palvelu vastaa ravitsemukselliseen ja sosiaaliseen tarpeeseen sekä helpottaa perheiden arkea.


JAA