Suoraan sisältöön

Leikkipuistoruokailu

Leikkipuistojen kesäruokailu

Kesän 2021 leikkipuistoruokailu

Helsinki tarjoaa myös kesällä 2021 leikkipuistoissaan maksuttoman lämpimän lounaan kaikille alle 16-vuotiaille 7.6.- 10.8. välisenä aikana joka arkipäivä klo 12. Puistoruokailu käynnistyy koulujen päätyttyä 33 leikkipuistossa ympäri Helsinkiä.

Katso kartta avoinna olevista leikkipuistoista

Maksuttomaan ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua, mutta tuothan kotoa mukaan omat aterimet ja vesipullon kesäruokailua varten. Ruoka tarjoillaan tänäkin vuonna hygieniasyistä kertakäyttölautaselle, jonka saat puistosta.

Kesän 2021 leikkipuistojen ruokalista
Kesän 2021 leikkipuistojen ruokalista ruotsiksi / Lekparkernas sommarmatsedel 2021

Leikkipuistojen ruokalistat on rakennettu yhdessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa kuumakuljetuksiin sopivista ruoista. Suunnittelussa on huomioitu myös asiakkailta tullut palaute. Tänä vuonna asiakkaiden toiveesta ruokalistalla on muun muassa enemmän perinteisiä arkiruokia sekä kasvis- ja vegaaniruokailijoille soveltuvia ruokia.

Leikkipuistojen viikoittaiset ruokalistat tarkempine tuotetietoineen löytyvät sivulta: www.hel.fi/ruokalistat.

Anna palautetta leikkipuistojen kesäruoasta

Huomio hygieniaan ja turvalliseen ruokahetkeen

Leikkipuistojen kesäruokailussa kiinnitetään tänäkin vuonna erityistä huomiota kaikille turvalliseen ruokahetkeen.

Kesäruokailuun osallistuvia pyydetään noudattamaan puistojen turvallisuusohjeita, jotka löytyvät puiston portin tai piha-alueen opastetauluilta. Leikkipuistojen henkilökunta opastaa ja ohjaa kesäruokailijoita.

Lue tarkemmat ohjeet myös Näin toimit kesäruokailussa leikkipuistoissa -sivulta.

Kesäruokaa lapsille jo 79-vuotta

Helsingin maksuttomalla leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet ja se on ainutlaatuinen julkinen palvelu koko maailman ja Suomenkin mittakaavassa. Julkinen ruokajakelu aloitettiin vuonna 1942 keskellä sotaa, kun elintarvikepula piinasi suurta osaa helsinkiläisistä. Lapsille haluttiin taata ainakin yksi lämmin ateria päivässä.
Tänä päivänä palvelu vastaa ravitsemukselliseen ja sosiaaliseen tarpeeseen sekä helpottaa perheiden arkea. Leikkipuistoruokaa syödään kesäisin arviolta noin n. 1400 kiloa päivässä.

Koulujen iltapäivätoiminnan välipalat

Leikkipuistoissa tarjotaan koulujen aukioloaikoina iltapäivätoiminnan välipalaa. Henkilön, jolle jokin raaka-aine voi aiheuttaa allergisen reaktion, on aina tarkastettava ruoan soveltuvuus ruokailupaikassa.

Leikkipuistojen välipalalistat löydät koulujen- ja päiväkotien ruokalistat -sivulta

Koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia ja erityisjärjestelyjä leikkipuistojen toimintaan ja ruokapalveluihin. Tarkemmat tiedot muutoksista on saatavissa leikkipuistosta.