Suoraan sisältöön

Leikkipuistoruokailu

Leikkipuistoruokailu. Kuva: Sirpa Päivinen

Koulujen iltapäivätoiminnan välipalat

Leikkipuistoissa tarjotaan koulujen aukioloaikoina iltapäivätoiminnan välipalaa. Henkilön, jolle jokin raaka-aine voi aiheuttaa allergisen reaktion, on aina tarkastettava ruoan soveltuvuus ruokailupaikassa.

Leikkipuistojen välipalalistat löydät koulujen- ja päiväkotien ruokalistat -sivulta

Koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia ja erityisjärjestelyjä leikkipuistojen toimintaan ja ruokapalveluihin. Tarkemmat tiedot muutoksista on saatavissa leikkipuistosta.


Kesän leikkipuistoruokailu

Helsinki tarjoaa kesäisin leikkipuistoissaan maksuttoman lämpimän lounaan kaikille alle 16-vuotiaille joka arkipäivä. Leikkipuistoruokailu käynnistyy koulujen päätyttyä ympäri Helsinkiä. Maksuttomaan ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua. 

Leikkipuistojen ruokalistat rakennetaan yhdessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa kuumakuljetuksiin sopivista ruoista. Suunnittelussa on huomioitu myös asiakkailta tullut palaute. 

Kesäruokaa lapsille jo 79-vuotta

Helsingin maksuttomalla leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet ja se on ainutlaatuinen julkinen palvelu koko maailman ja Suomenkin mittakaavassa. Julkinen ruokajakelu aloitettiin vuonna 1942 keskellä sotaa, kun elintarvikepula piinasi suurta osaa helsinkiläisistä. Lapsille haluttiin taata ainakin yksi lämmin ateria päivässä. Tänä päivänä palvelu vastaa ravitsemukselliseen ja sosiaaliseen tarpeeseen sekä helpottaa perheiden arkea. Leikkipuistoruokaa syödään kesäisin arviolta noin n. 1400 kiloa päivässä.