Suoraan sisältöön

Leikkipuistoruokailu


Kesän leikkipuistoruokailu 

Helsinki tarjoaa tänäkin kesänä leikkipuistoissaan maksuttoman lämpimän lounaan kaikille alle 16-vuotiaille joka arkipäivä klo 12  1.6.7.8. välisenä aikana. Puistoruokailu käynnistyy koulujen päätyttyä 32 leikkipuistossa ympäri Helsinkiä. Maksuttomaan ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua.

Huomio hygieniaan ja turvalliseen ruokahetkeen

Koronatilanteesta johtuen ruoka annostellaan tänä kesänä kertakäyttölautasille, jotka saa leikkipuistosta, mutta ruokailuun tarvitaan mukaan omat aterimet. Ruoan valmistuksessa ja jakelussa noudatetaan THL:n hygieniaohjeita ja puistoihin on varattu käsidesiä. Leikkipuistojen ohjaajat huolehtivat ruokailun turvaväleistä leikkipuistojen kesäleireille osallistuvien lasten osalta ja kukin huoltaja omien lastensa osalta.

Kartta kesäruokaa tarjoavista leikkipuistoista

Kesän 2020 leikkipuistojen ruokalista

Kesän 2020 ruokalista ruotsiksi

Leikkipuistojen viikoittaiset ruokalistat tarkempine tuotetietoineen löytyvät sivulta: www.hel.fi/ruokalistat. 

Ruokalistat rakennetaan kuumakuljetuksiin ja puistotarjoiluun hyvin soveltuvista ruoista, kuten keitoista ja pataruoista ja suunnitellaan yhdessä Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Suunnittelussa huomioidaan myös asiakkailta tullut palaute ja toiveet. Tänä kesänä listalla on asiakkaiden toiveista muun muassa enemmän aiempien kesien suosikkiruokia sekä vegaaneille soveltuvia ruokia.

Helsingin maksuttomalla leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet ja se on ainutlaatuinen julkinen palvelu koko maailman ja Suomenkin mittakaavassa. Julkinen ruokajakelu aloitettiin vuonna 1942 keskellä sotaa, kun elintarvikepula piinasi suurta osaa helsinkiläisistä. Lapsille haluttiin taata ainakin yksi lämmin ateria päivässä. Tänä päivänä palvelu vastaa ravitsemukselliseen ja sosiaaliseen tarpeeseen sekä helpottaa perheiden arkea. 

Lisätietoja medialle:

Palvelukeskus Helsinki, Anne Koskinen
anne.koskinen@hel.fi, puh. +358 40 359 2564

Koulujen iltapäivätoiminnan välipalat

Leikkipuistoissa tarjotaan koulujen aukioloaikoina iltapäivätoiminnan välipalaa. Henkilön, jolle jokin raaka-aine voi aiheuttaa allergisen reaktion, on aina tarkastettava ruoan soveltuvuus ruokailupaikassa.

Leikkipuistojen välipalalistat löydät koulujen- ja päiväkotien ruokalistat -sivulta.