Ruishiutalesämpylät

Ruishiutalesämpylät

Tuore, pehmeä sämpylä sulaa suussa! Se maistuu lämpimän ruoan kaverina tai ihan itsekseen aamu-, ilta- tai välipalan  muodossa. Ota resepti talteen ja valmista kotona!

5 dl vettä
½ dl rypsiöljyä
2 dl ruishiutaleita
1 pussi (11g) kuivahiivaa ( tai 50g tuoretta hiivaa)
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Jos käytät tuoretta hiivaa, niin liota se kädenlämpöiseen veteen. Sekoita reilu kädenlämpöiseen veteen öljy, sokeri, suola ja ruishiutaleet. Sekoita joukkoon jauhot samalla vaivaten. Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti ja anna sen kohota puoli tuntia lämpimässä.

Käytä leivonnassa apuna vehnäjauhoja. Leivo taikina pötköiksi ja leikkaa haluamasi kokoisia paloja. Taikinapalat voi kohottaa tällaisenaan tai pyöritellä käsin pyöreiksi. Asettele palat leivinpaperilla vuoratulle paistopellille väljästi. Ripottele halutessasi pinnalle hieman ruishiutaleita tai seesaminsiemeniä. Anna sämpylöiden kohota lämpimässä noin vartti.

Paista +200-220 asteisessa uunissa n. 10-15 min. Parhaimmillaan sämpylät ovat vasta paistettuna voin kera nautittuna.



JAA
13.02.2018 09:45