Soijabolognesepizza

Soijabolognese-tomaattipizza

Pohja:

Puoli pakettia hiivaa (25 g)
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa taikinaa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä n. 30 min. Kauli taikinasta jauhojen avulla uunipellin kokoinen pizzapohja tai kaksi pienempää pyöreää.

Soijabolognese:

0,5 dl rypsiöljyä
1 sipuli
1 porkkana
Puolikas punainen paprika
3 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
2 dl tomaattisosetta
2 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa

Hienonna sipuli. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa paprika ja tomaatit kuutioiksi. Tomaatit voi leikata myös viipaleiksi ja laittaa bolognesekastikkeen sijaan pizzan päälle.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää paprikajauhe, sipulit, porkkanat, paprikat ja murskattu valkosipuli. Freesaa hetki, lisää soijarouhe ja tomaattisose, jatka freesaamista muutama minuutti.

Lisää vesi ja loput mausteet sekä suola. Hauduta bolognesea noin varttitunti.

Levitä soijabolognese pizzapohjan päälle ja ripottele pinnalle vielä n. 3-4 dl pizzajuustoraastetta. Paista +220 asteisessa uunissa n. 20 min.



JAA
13.02.2018 09:38