Seitankastike

Ruoka-annos, jossa on seitankastiketta kasvisriisipilahvin kera

Resepti on kehitetty yhteistyössä Just Food - Reilu ruokamurros -tutkimushankkeen kanssa, jossa etsitään ratkaisuja ilmastoystävällisempään kouluruokailuun. Ruoan hiilijalanjälki on keskimääräistä pienempi.

Tarvitset:

1 rkl rypsiöljyä
1 tl chilimausteseosta
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
0,5 dl tomaattipyrettä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
3 dl vettä

2 rkl maissitärkkelystä
0,5 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl säilykejalopenoviipaleita silputtuna

500 g Vöneriä, Vebabia tms. seitanlastuja

Toimi näin:

Leikkaa sipulit ja valkosipulit silpuksi. Kuumenna öljy paistinpannulla tai kattilassa, lisää chilimauste, sipulit ja valkosipulit, freesaa hetki. Lisää tomaattipyree, hauduta hetki. Lisää tomaattipyree ja vesi, hauduta kastikepohjaa noin 10 minuuttia.

Sekoita maissitärkkelys ja vesi suurukseksi. Lisää suurus kastikepohjaan samalla sekoittaen. Lisää suola, sokeri, mustapippuri ja jalopenot. Hauduta kastiketta hetki.

Möyhi seitanlastut irtonaiseksi ja lisää ne kastikepohjaan. Halutessasi voit myös freesata seitanlastuja hetken paistinpannulla öljyssä ennen kastikepohjaan lisäämistä, jolloin saat vielä paremman lopputuloksen.




JAA
16.11.2021 10:08