Palsternakkasosekeitto, paahdettuja juureksia ja nyhtökauraa

Lautasellinen palsternakkasosekeittoa paahdetuilla juureksilla ja nyhtökauralla

Palsternakkasosekeitto (8-10 annosta)

Tarvitset:

1L vettä
0,5 kg jauhoista perunaa
1 kg palsternakkaa
1 sipuli

3 dl 15% kasvirasvasekoitetta (tai ruokakermaa)
1 rkl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus jauhettua valkopippuria

Toimi näin:

Kuori ja paloittele sipulit, perunat sekä palsternakat. Laita kasvikset ja vesi pataan, keitä kypsäksi n. 30-40 min. Soseuta keittopohja sauvasekoittimella, lisää kasvirasvasekoite ja mausteet. Tarjoa lisukkeena paahdettuja juureksia ja nyhtökauraa.

Paahdettuja juureksia ja nyhtökauraa (8-10 annosta)

Tarvitset:

0,5 kg erilaisia juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa ja lanttua)
100 g nyhtökauraa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Toimi näin:

Kuori juurekset ja leikkaa ne noin sentin kuutioiksi. Sekoita juuresten joukkoon öljy ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda kuumassa uunissa +250 asteessa n. 10 min. Sekoita joukkoon nyhtökaura ja mausteet, jatka paahtamista vielä n. 10 min, kunnes juurekset ovat kypsyneet ja saaneet paahtuneen värin. Nauti palsternakkasosekeiton kera!



JAA
08.10.2021 09:14