Makkarakeitto

Makkarakeitto

1 L vettä
500 g kg perunaa
500 g kg erilaisia juureksia, kuten lanttua, palsternakkaa ja selleriä
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyreetä
1 pkt (400-500g) lenkkimakkaraa
2 laakerinlehteä
2 tl suolaa

Kuori ja paloittele perunat, sipulit sekä juurekset. Laita perunat ja juurekset kiehumaan suolalla ja laakerinlehdellä maustettuun veteen.

Freesaa paistinpannulla öljytilkassa sipulit ja makkarakuutiot. Purista joukkoon valkosipuli ja lisää tomaattipyree, freesaa hetki. Lisää makkaraseos keittopohjan joukkoon ja hauduta kypsäksi.

Halutessasi voit tuunata makkarakeiton pohjaa mausteisemmaksi hyppysellisellä kuivattua chiliä tai vaikkapa pippurisekoituksella.



JAA
13.02.2018 09:39