Eväsruisleivät kalapihvillä

Retkieväs - reissumies lahnapihvillä.

Kalapihvit

Tarvitset:
1 dl kermaa
0,5 dl korppujauhoja
Puolikas pieni sipuli
1,5 tl suolaa
Ripaus valkopippuria
0,5 kg jauhettua kalafileetä, esim. lahnaa, haukea tai ahventa
0,5 dl hienonnettua tilliä
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
2 kananmunaa
1 rkl sitruunan mehua

Toimi näin:
Kalamassa kannattaa jauhaa itse lihamyllyllä. Siihen sopivat monet kalat sellaisenaan tai muutamia lajeja keskenään sekoitettuna. Hienonna sipuli. Sekoita kerman joukkoon korppujauho ja anna turvota hetki. Lisää sekaan mausteet, sipulit, kalamassa, yrtit, kananmunat ja sitruunan mehu. Anna kalapihvitaikinan turvota hetki.

Paista kalapihvitaikinasta pannulla voita tai rypsiöljyä käyttäen noin kämmenen kokoisia pihvejä. Paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Leivät

Tarvitset:
4 halkaistua annosruisleipää (esim. Reissumiestä)
100 g ruohosipulituorejuustoa
4 kpl Itse paistettuja kalapihvejä
4 juustosiivua
Puolikas paprika suikaloituna

Toimi näin:
Levitä ruohosipulituorejuusto ruisleipien halkaisupinnoille. Laita väliin kalapihvi, juustosiivu ja paprikasuikaleita. Voit täydentää eväsleipiä mielesi mukaan muillakin jääkaapin antimilla, kuten salaatinlehdellä, kurkkuviipaleilla.  



JAA
13.02.2018 09:38