Bolognesepyörykät

Bolognesepyörykät

Resepti on kehitetty yhteistyössä Just Food - Reilu ruokamurros -tutkimushankkeen kanssa, jossa etsitään ratkaisuja ilmastoystävällisempään kouluruokailuun. Ruoan hiilijalanjälki on keskimääräistä pienempi.

Tarvitset:

300 g naudan- tai nauta-sikajauhelihaa
200 g broilerin jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1-2 porkkanaa (n. 150g)
pala palsternakkaa (n. 150 g)
1 sipuli
2 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl perunajauhoja
1 dl perunamuussijauhetta
1 dl herneproteiinirouhetta
2 dl vettä
1 dl tomaattipyreetä

Rypsiöljyä muotoiluun ja paistoon.

Toimi näin:

Liota herneproteiinirouhetta vedessä noin 10 minuuttia. Raasta porkkanat ja palsternakat, hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet silpuksi.

Sekoita jauhelihat, juuresraasteet, sipulit, valkosipipulit ja mausteet keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon tomaattipyree, perunajauhot, perunamuussijauhe ja liotettu herneproteiinirouhe. Anna murekemassan vetäytyä noin 15 minuuttia.

Muotoile murekemassasta öljytyin käsin noin 20 gramman kokoisia pyöryköitä uunipellille. Paista uunin keskitasolla + 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Voit kypsentää pyörykät myös paistinpannulla rypsiöljyssä.



JAA
16.11.2021 10:07