Beanit-kasvispannu

Ruoka-annos beanit-kasvispannusta salaatin kera.

Resepti on kehitetty yhteistyössä Just Food - Reilu ruokamurros -tutkimushankkeen kanssa, jossa etsitään ratkaisuja ilmastoystävällisempään kouluruokailuun. Ruoan hiilijalanjälki on keskimääräistä pienempi.

Tarvitset:

600 g Beanit-suikaleita
1,5 kg kiinteää perunaa
1,5 kg erilaisia juureksia, esim. porkkanaa, lanttua ja palsternakkaa
2 sipulia
5 rkl rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilimausteseosta
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Toimi näin:

Kuori perunat ja juurekset. Leikkaa ne noin 20 millimetrin kuutioiksi. Esikeitä peruna- ja juureskuutioita noin 15 minuuttia vedessä.

Leikkaa sipulit kuutioiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Möyhi beanitsuikaleet irtonaisiksi.

Kuumenna paistinpannulla öljy. Freesaa sipulit ja beanitsuikaleet. Lisää joukkoon esikeitetyt peruna- ja juureskuutiot. Freesaa hetki. Lisää valkosipulit, mausteet ja suola. Jatka paistoa, kunnes pyttipannu saa hieman väriä ja on kauttaaltaan kuuma.



JAA
16.11.2021 10:09