Munakoiso-mozzarella-tomaattivuoka

Munakoiso-mozzarella-tomaattivuoka. Kuva: Petteri Hautamaa

Tarvitset:

2 munakoisoa
2 pientä kesäkurpitsaa
1 tl suolaa

3 rkl rypsiöljyä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
4 rkl tomaattipyreetä
2 prk (800g) tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
2 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
½ dl tummaa balsamiviinietikkaa
½ dl maissitärkkelystä
50 g parmesanjuustoraastetta
400 g mozzarellajuustoa

Toimi näin:

Pese munakoisot ja kesäkurpitsat, poista kannat. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat noin sentin viipaleiksi, ripottele joukkoon suolaa ja pyyhi hetken kuluttua niistä irtoava neste.

Kuumenna pannulla öljy. Lisää joukkoon renkaiksi leikattu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Freesaa hetki ja lisää tomaattipyree. Lisää tomaattimurska, balsamico ja mausteet. Hauduta hetki. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja lisää suurus tomaattikastikkeen joukkoon.

Kokoa voideltuun n. 4 litran vetoiseen uunivuokaan muutamaan kerrokseen munakoisoa ja kesäkurpitsaa, viipaloitua mozzarellajuustoa, tomaattikastiketta ja parmesanraastetta. Paista uunissa + 175 asteessa n. 60 min.



JAA
27.03.2018 14:47