Maksalaatikko ohrasuurimoista

Maksalaatikko ja puolukkahillo. Kuva: Petteri Hautamaa

Tarvitset:
vesi 1,5 L
rikottu ohrasuurimo 3 dl
kuohukerma 4 dl

1 sipuli
1 dl siirappia
1 dl rusinoita
3 tl suolaa
1 tl meiramia
½ tl jauhettua valkopippuria
500 g jauhettua naudan maksaa

Toimi näin:

Keitä rikotut ohrasuurimot lähes kypsäksi vedessä. Lisää kermat ja hauduta vielä hetki.

Lisää puuropohjan joukkoon hienonnettu sipuli, siirappi, rusinat, suola ja mausteet. Anna puuron jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon viimeisenä jauhettu maksa.

Laita maksalaatikkomassa voideltuun n. 4 litran vetoiseen uunivuokaan. Paista uunissa keskilämmöllä +175 asteessa n. 60-70 min. Tarjoa lisukkeena puolukkasurvosta.



JAA
07.02.2018 12:05