Harissamaustettu kirjolohi (n. 8 annosta)

Valmis harissakirjolohiannos

Tarvitset:

1,5 kg kirjolohifileetä
2 tl suolaa

1 sitruuna

Harissatahna:
1 tl kuivattua minttua
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl rypsiöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl hienonnettua punaista chiliä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa

Toimi näin:

Kuumenna kuivalla paistinpannulla minttu, korianteri, paprikajauhe ja juustokumina. Paahda hetki ja lisää joukkoon öljy, chilit, murskattu valkosipuli ja tomaattipyree. Hauduta hetki. Lisää sitruunamehu ja suola.
Vinkki: Harissatahnaa kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi, se on monikäyttöinen maustetahna.

Leikkaa kirjolohifileet annospaloiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele kevyesti suolaa ja levitä harissatahnaa tasaisesti fileepalojen pintaan.

Paista kirjolohet kuumassa +220-250 asteisessa uunissa n. 15 min haluamaasi kypsyyteen. Levitä kalapalojen päälle lopuksi sitruunaviipaleita. Tarjoa lisukkeena esim. minttujogurttia.

Minttu-jogurtti (n. 8 annosta)

Tarvitset:

5 dl paksua Turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
2 tl kuivattua minttua
0,5 tl suolaa

Toimi näin:

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä kylmässä vähintään muutama tunti.



JAA
03.02.2021 12:30