Pitkään haudutettua porsaan kassleria, pippurikastiketta ja valkosipuliperunoita

Pitkään haudutettu kassler, pippurikastike ja kermaperunat.

Pitkään haudutettu porsaan kassler  (6 annosta)

Tarvitset:

  • 1 kg porsaan kassleria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 dl vettä tai olutta

Toimi näin:

Hiero porsaan kasslerin pintaan rypsiöljyä, suolaa ja mustapippuria. Lisää halutessasi maun mukaan muitakin mausteita, kuten valkosipulia ja yrttejä. Laita kassler uunivuokaan ja anna vetäytyä huoneenlämmössä tunti ennen paistoa.

Laita vuokaan neste ja kypsennä +125 asteisessa uunissa noin 3-4 tuntia. Peitä tarpeen mukaan foliolla ja lisää nestettä puolessa välissä paistoa. Anna kasslerin vetäytyä paiston jälkeen puoli tuntia ja leikkaa viipaleiksi. Hyödynnä paistoliemi kastikkeeseen.

Pippurikastike

Tarvitset:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl paistolientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl viispippurisekoitusta
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • ripaus suolaa

Toimi näin:

Kuumenna vesi ja paistoliemi. Lisää kerma, sinappi ja pippuriseos. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja lisää kastikkeen joukkoon. Kuumenna ja hauduta hetki. Lisää tarvittaessa suolaa.

Valkosipuliperunat

Tarvitset:

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 sipuli
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 4 dl kuohukermaa

Toimi näin:

Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita voideltuun 2-3 litran vetoiseen uunivuokaan perunat, sipulit, valkosipulit ja mausteet. Kaada päälle kerma ja painele perunoita kerman joukkoon.

Kypsennä +175 asteisessa uunissa noin 70-80 min.




JAA
05.11.2020 15:55