Suoraan sisältöön

Pikavipit ja muut kulutusluotot

Yksi, johon törmäät varmasti, jos etsit ratkaisua saada nopeasti rahaa, on pikavipit. Pikavipit ovat lyhytaikaisia pienlainoja, joilla on aina suurikorkoinen takaisinmaksu. Lisäksi korkojen päälle joutuu maksamaan vielä käsittelymaksuja. Sen takia pienestä 50 euron pikavipistä saattaa nopeasti kasvaa tuplasti tai jopa triplasti isompi summa. Mitä pidempi takaisinmaksu aika on, sitä suuremmaksi summa kasvaa.

Olet saattanut kuulla sanan kulutusluotto. Kulutusluottoa tarjoavat pankit tai rahoituslaitokset jotain isompaa hankintaa varten. Kulutusluotto onkin luottoa, joka on myönnetty jotain taloudellista kuluttamista varten. Kulutusluotot ovat yleensä lyhytaikaisia, noin viiden vuoden lainoja, joiden suuruus on usein 1000-20 000 euroa. Kulutusluottojen korot ovat usein korkeita, noin 9-20%.

Erilaista kulutukseen tarkoitettua luottoa tarjoavat myös useat elektroniikkaliikkeet. Tällaisen luoton saatat saada, jos ostat esimerkiksi uuden television osamaksulla. Samalla saat luottokortin. Saatat saada luoton television maksuun pienellä korolla, mutta jos käytät korttia muuhun, on näissä luotoissa korko usein tavanomaista korkeampi.

Ennen mitään lainaa tai luottoa ottaessa kannattaa tarkistaa, mikä lopullinen summa tulee olemaan. Summa koostuu sekä koroista, käsittelymaksuista että muista maksuista, joilla pikavippifirmat tai muut rahoituslaitokset tekevät tuottoa. Myös lyhennyserän summien kanssa kannattaa olla tarkkana: lyhennätkö luottoa sinun talouteesi sopivalla summalla vai ajaako lyhennys ottamaan uutta lainaa.
13.02.2020 14:49