Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.
Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.
Tällä hetkellä rokotetaan
– tänä vuonna 75 vuotta täyttäviä tai sitä vanhempia (v. 1946 tai aiemmin syntyneitä) ja heidän omaishoitajiaan, joilla on omaishoidon tuen päätös
– alle 70-vuotiaista tänä vuonna 55–69 vuotta täyttäviä (v. 1952–66 syntyneitä), joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.
Katso tästä vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet ja tilat
Lisätietoja: koronarokotus.hel.fi
Koronavirusepidemiasta johtuen hoitoon pääsy kiireettömissä asioissa voi viedä terveysasemilla jonkin verran tavallista pidempään. Terveysasemat ovat auki, eikä varattuja aikoja tarvitse perua. Terveyspalveluissa on turvallista asioida.
Omasta ja läheisten terveydestä on tärkeää huolehtia myös koronaepidemian aikana, olipa kysymys kiireellisestä vaivasta tai pitempiaikaisen sairauden hoidosta.
Hoitoon hakeutumisen pitkittäminen voi olla kohtalokasta, jos sairaudet pääsevät pahenemaan.
Terveysasemalla sinut ottaa vastaan aulatervehtijä, jonka tehtävänä on taata turvallinen asiointi. Aulatervehtijä tekee muutaman kysymyksen ja ohjaa sinut eteenpäin. Kiitoksia yhteistyöstä!
Tee oirekysely verkossa osoitteessa omaolo.fi. Saat oireidesi perusteella toimintaohjeet ja voit tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin.
Jos et pysty tekemään oirearviota, soita Helsingin koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (joka päivä klo 8–18).
Coronavirus helpline in Arabic and Somali
Mon–Fri 9:00–12:00
tel. 09 310 10011
خط المساعدة الخاص بفيروس كورونا باللغة العربية
من الإثنين إلى الجمعة، من الساعة 9:00 إلى الساعة 12:00
09 310 10011
Khadka hagidda corona viruska af-soomaali
isniinta illaa Jimcaha 9:00 – 12:00 duhurnimo
09 310 10011
Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään. Jos asia ei voi odottaa koronaneuvonnan aukeamista tai kyse on muusta kiireellisestä sairaudesta, palvelee sinua Päivystysapu, p. 116 117.
Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä koronavirustaudin oirearvion.
Jos oireesi on jokin muu, voit käyttää yleistä oirekyselyä.
Omaolo-palvelu on käytössä ympäri vuorokauden. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja ohjeet miten toimia.
Oirearvion tuloksena saat joko omahoito-ohjeen tai ohjauksen olla yhteydessä ammattilaiseen.
Tunnistaudu Omaoloon, jotta voit tallentaa ja tarvittaessa lähettää saamasi vastaukset ammattilaiselle. Terveysaseman ammattilainen on yhteydessä saman arkipäivän aikana (klo 16:een mennessä lähetetyt).
Kaikkien terveysasemien asiakkaat voivat puhelinasioinnin lisäksi kertoa palveluntarpeestaan sähköisesti silloin kun se heille parhaiten sopii. Yhteydenottoihin vastataan viimeistään seuraavana arkipäivänä, keskimäärin jo tunnin parin kuluessa.
Lue lisää sähköisistä palveluista:
Terveysasemien sähköiset palvelut
Saat omalta terveysasemaltasi perusterveydenhuollon palveluja. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.
Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, voit tulla arkisin suoraan terveysasemalle. Suosittelemme kuitenkin, että soitat ensiksi terveysasemallesi.
Iltaisin ja viikonloppuisin terveysasemat ovat kiinni. Silloin aikuisten äkilliset sairaudet ja tapaturmat hoidetaan Haartmanin ja Malmin päivystyksessä. Lasten terveyskeskuspäivystys on Uudessa lastensairaalassa.
Haagan terveysasema
Jakomäen terveysasema
Kalasataman terveysasemapalvelut
Kannelmäen terveysasema
Kivikon terveysasema
Kontulan terveysasema
Laajasalon terveysasema
Laakson terveysasema
Lauttasaaren terveysasema
Malmin terveysasema
Malminkartanon terveysasema
Maunulan terveysasema
Munkkiniemen terveysasema
Myllypuron terveysasema
Oulunkylän terveysasema
Paloheinän terveysasema
Pihlajamäen terveysasema
Pitäjänmäen terveysasema
Puistolan terveysasema
Suutarilan terveysasema
Töölön terveysasema
Viiskulman terveysasema
Vuosaaren terveysasema
Tyytyväisyys terveysasemien palveluun
Kun soitat terveysasemalle, numerosi tallentuu automaattiin. Sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian. Jos sinua ei tavoiteta, sinulle soitetaan kerran uudelleen. Hoitaja arvioi aina ensin tilanteesi ja ohjaa Sinut sitten oikeaan hoitopaikkaan. Monia terveyteen liittyviä asioitasi voit hoitaa myös sähköisen asioinnin avulla. Yhteydenotto- ja aukiolotiedot löytyvät terveysasemien sivuilta.
Jokaisella terveysasemalla on itsehoitopiste ("Itepiste"), jossa voit mm. mitata verenpaineen, painon ja vyötärönympäryksen.
Helsingin itsehoito -sivuilta saat tietoa siitä, miten voit päivittäin huolehtia hyvinvoinnistasi ja edistää terveyttäsi. Sivuilta löytyy tietoa mm. omahoidon tukiryhmistä.
Voit käydä laboratoriotutkimuksissa missä tahansa HUSLABin näytteenottopisteessä pääkaupunkiseudulla. Näytteenottoa varten tarvitset lääkärin tai hoitajan lähetteen. Suurin osa laboratorioista palvelee sekä ajanvarauksella että vuoronumerolla.
Laboratoriot ja niiden palvelut (HUS)
Varaa tarvittaessa aika osoitteessa www.huslab.fi/ajanvaraus tai puhelimitse 09 471 86800 ma–pe 7.30–15.30. Huomaa, että sokerirasitukseen ja spirometriatutkimuksiin tulee aina varata aika.
Helsinkiläisenä sinulla on asuinalueesi mukainen terveysasema.
Halutessasi voit vaihtaa terveysasemaa Helsingissä tai voit valita terveysaseman toisesta kunnasta.
Lisätietoja terveysaseman ja työparin valinnasta
Terveysasemalla toimii myös neuvola.
Saitko meiltä hyvää palvelua?
Vastaa kyselyyn ja auta meitä kehittämään toimintaamme.