Suoraan sisältöön

Tapahtumat

Tavastian ilmaiskonsertin juliste.

Ilmaiskonsertti Tavastialla 2.10.2019

Helsinki järjestää maksuttoman konsertin Tavastialla 2.10. kello 17–21. Kutsuvieraina ovat 16–29-vuotiaat nuoret ja illan aikana lavalla nähdään Etta, Melo, Bizi, Le Fvbelos, Skii6, Cavallini & Shrty sekä DJ-duo Hoodwatch.

Miksi konsertti on juuri 16–29-vuotiaille?

Helsinkiläiset 16–29-vuotiaat nuoret kuuluvat Helsingin kaupungin nuorten palvelujen piiriin. Konsertti halutaankin järjestää ennen kaikkea niille nuorille, jotka todennäköisimmin hyötyvät palveluistamme, sillä tapahtuman yhteydessä myös lanseerataan Nuorten sote -verkkosivut.

Miksi järjestää konsertti, jos halutaan kertoa verkkosivujen julkaisusta?

Helsingin kaupunki on sitoutunut ennaltaehkäisemään nuorten syrjäytymistä sekä parantamaan nuorille tarjottujen palveluiden saatavuutta ja kattavuutta. Tapahtumalla haluammekin osoittaa, että nuoret huomioidaan ja että heitä koskevista asioista puhutaan heitä kiinnostavalla tavalla. Samalla haluamme myös vastata nuorten toiveeseen osallistua konserttiin, jossa ei ole 18-vuoden ikärajaa. Pidämme tärkeänä sitä, että nuoret kokevat olonsa huomioiduiksi, sillä he ovat yhtä lailla keskeinen asiakasryhmä kuin vaikkapa lapsiperheet tai seniorit.

Mikä on Nuorten sote -verkkosivusto? Mitä hyötyä siitä on nuorille?

Nuorten sote -verkkosivusto on nuorille suunnattu sivusto, joka on toteutettu yhdessä nuorten kanssa. Sen tarkoituksena on antaa vastauksia nuorten elämän kannalta keskeisistä aiheista, kuten esimerkiksi mielen hyvinvoinnista, seksuaalisuudesta sekä omaan kotiin ja rahaan liittyvistä asioista. Vaikka sivujen läpileikkaavana teemana on nuoren itsenäistyminen, on sivustosta varmasti hyötyä myös nuorten perheille sekä heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille.

Koska nuorten tarve tulla kohdatuksi on kasvanut, avataan nettisivuille myös nuoria palveleva chat loppuvuodesta 2019. Sen tarkoituksena on madaltaa nuorten kynnystä ottaa yhteyttä sekä kysyä neuvoja tai apua elämän pienten ja suurten kysymysten kohdalla. Chatissa nuorten kysymyksiin ovat vastaamassa sosiaalityön ammattilaiset ja terveydenhoitajat.

Nuorten sote -sivuston asiat tulevat näkymään myös sosiaalisessa mediassa, erityisesti Stadin nuorten sosiaalityön ja jälkihuollon Instagram-tilien julkaisuissa.

Miten Nuorten sote näkyy konsertissa?

Nuorten sote näkyy konsertissa ennen kaikkea monialaisena yhteistyönä tapahtuman järjestämisessä, sillä sivustolta nuoret voivat löytää monet erilaiset palvelut ja niiden tarjoajat samasta paikasta. Myös kutsuliput tapahtumaan jaetaan nuorille yhteistyötahojemme kautta.

Mitä minun pitää tehdä, jotta pääsisin konserttiin?

Lippuja konserttiin on saatavilla eri tavoin:

 • Lippuja jakavat nuorten kanssa työskentelevät yhteistyökumppanimme, mutta niitä voi saada myös esimerkiksi oman sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijän kautta.
 • Lippuja on varattu myös ovelle jaettavaksi 100 kappaletta, joten voit tulla myös jonottamaan ennen konsertin alkua.
 • Voit voittaa lippuja tapahtumaan sinulle ja kaverillesi myös Instagramin kautta järjestettävissä kilpailuissa. Lippupakettaja arvotaan esimerkiksi kaikkien niiden kesken, jotka seuraavat Stadin nuorten sosiaalityötä Instagramissa. Kannattaa siis pistää kyseinen profiili seurantaan!
 • Tämän lisäksi osa esiintyjistä jakaa lippuja omien sosiaalisen median kanaviensa kautta

Tapahtumaa ovat järjestämässä:

Helsingin kaupungin nuorten sosiaalityö, opiskeluterveydenhuolto ja jälkihuolto.

Yhteistyökumppaneitamme ovat

 • Lastensuojelu
 • Etsivä nuorisotyö
 • Helsingin nuorisoneuvosto
 • Nuorisoasema
 • Ohjaamo
 • Poikien Talo
 • Tyttöjen Talo

Jos haluat kysyä jotain lisätietoja tai muuten ottaa yhteyttä, laitathan meille sähköpostia osoitteeseen: sote.nuoret2me@hel.fi

Kiitos!JAA
16.10.2019 13:34