Suoraan sisältöön

Koulu & duuni

Pyöräilijä viilettää Helsingin keskustassa, lasi-ikkunan takana nuoria ihmisiä ja koira

Ohjaamo auttaa työnhaussa

Ohjaamo on neuvontapiste kaikille 15–29-vuotiaille. Ohjaamon neuvonnassa tapaat mm. uraohjaajia, Te-toimiston asiantuntijoita ja muita ammattilaisia, jotka neuvovat sinua niin CV:n tekemisessä, töiden hakemisessa kuin uravalintojen tekemisessäkin. Järjestämme lähes viikoittain rekrytointitapahtumia, joissa pääset suoraan työhaastatteluun. Ohjaamossa järjestään myös erilaisia ryhmiä ja kursseja työhaun tueksi.

Neuvontaan ei tarvitse varata aikaa etukäteen.
Tule paikan päälle, soita tai laita viestiä.
Tarkemmat tiedot ja neuvonnan ohjelman löydät nettisivujen kalenterista.

Ohjaamo Helsinki
Fredrikinkatu 48, 00100 Helsinki
p. 040 704 6818

Helsingin kaupunki palkkaa kesäisin noin 1000 nuorta erilaisiin tehtäviin

Helsingin kaupunki tukee erityisesti 16–17-vuotiaita kesätöiden saamisessa. Kaupunki palkkaa kesäisin noin 1000 nuorta erilaisiin tehtäviin. Työt ovat avustavia tehtäviä, kuten vanhusten kanssa seurustelua, lasten kanssa leikkimistä, siivoamista ja toimistotehtäviä. Kesätöihin palkattavan nuoren tulee olla täyttänyt 16 vuotta ennen työsuhteen alkamista.
Kesätöissä pääset konkreettisesti pitämään huolta Stadista ja sen asukkaista!
Lue lisää Helsinkirekryn sivustolta.

Miten hakea kesätöitä?

Kesätöitä kannattaa hakea hyvissä ajoin heti vuoden vaihteen jälkeen. Suurin osa kesätyöntekijöistä kutsutaan haastatteluihin ja otetaan työsuhteeseen jo helmi-huhtikuun aikana. Katso Ohjaamon sivuilta Zen ja kesätöiden hakeminen -video, joka opastaa ensimmäistä kesätyöpaikkaa hakevia. Ohjaamon sivustolla on myös muita vinkkejä kesätöiden hakemiseen: malli ansioluettelosta, vinkkejä työpaikkahaastatteluun, työelämän pelisäännöt jne.

Ansio-kurssi auttaa kesätöiden haussa

Ansio-kurssilla saat arvokasta tietoa työelämästä ja parannat mahdollisuuksiasi saada kesätöitä. Kurssiin sisältyy kaksi kurssikertaa sekä 12 tuntia harjoittelua kuukauden aikana. Harjoittelupaikat ovat HOK-Elannon toimipaikoissa. Kurssin päätteeksi saat ANSIO-todistuksen, joka kannattaa pitää mukana työnhaussa. Kurssi on maksuton.
Ansio-kurssi

Nuorten työpajoissa työkokeilupaikkoja

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa (Stadin AO) on monenlaisia työpajoja, joissa voit tutustua erilaisiin aloihin ja ammatteihin. Lue lisää nuorten työpajoista.
Lue lisää nuorten työpajoista

Työhönohjausta lastensuojelun ja nuorten sosiaalityön asiakkaille

Nuorten työhönohjaus on tarkoitettu lastensuojelun ja nuorten sosiaalityön asiakkaina oleville 17-24-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta koulutukseen tai työelämään hakeutumisessa. 

Löydä unelmiesi kesätyöpaikka!

Kaikille Helsingin koulujen ysiluokkalaisille jaetaan keväisin 300 euron arvoinen Kesäseteli. Kesäseteli helpottaa kesätyöpaikan löytämistä, ja Kesäseteli kädessä olet askelta lähempänä unelmiesi kesätyöpaikan saamista. Katso Kesäseteli-sivustolta tarkemmat tiedot Kesäsetelistä ja selaa avoimia kesätyöpaikkoja.28.09.2020 15:49