Suoraan sisältöön

Koulu & duuni

Sivua päivitetään.

Helsingin kaupunki palkkaa kesäisin noin 1000 nuorta erilaisiin tehtäviin
Helsingin kaupunki tukee erityisesti 16–17-vuotiaita kesätöiden saamisessa. Kaupunki palkkaa kesäisin noin 1000 nuorta erilaisiin tehtäviin. Työt ovat avustavia tehtäviä, kuten vanhusten kanssa seurustelua, lasten kanssa leikkimistä, siivoamista ja toimistotehtäviä. Kesätöihin palkattavan nuoren tulee olla täyttänyt 16 vuotta ennen työsuhteen alkamista.
Kesätöissä pääset konkreettisesti pitämään huolta Stadista ja sen asukkaista!
Lue lisää Helsinkirekryn sivustolta.


Löydä unelmiesi kesätyöpaikka!
Kaikille Helsingin koulujen ysiluokkalaisille jaetaan keväisin 300 euron arvoinen Kesäseteli. Kesäseteli helpottaa kesätyöpaikan löytämistä, ja Kesäseteli kädessä olet askelta lähempänä unelmiesi kesätyöpaikan saamista. Katso Kesäseteli-sivustolta tarkemmat tiedot Kesäsetelistä ja selaa avoimia kesätyöpaikkoja.

 
Miten hakea kesätöitä?
Kesätöitä kannattaa hakea hyvissä ajoin heti vuoden vaihteen jälkeen. Suurin osa kesätyöntekijöistä kutsutaan haastatteluihin ja otetaan työsuhteeseen jo helmi-huhtikuun aikana. Katso Kompassin sivustolta Zen ja kesätöiden hakeminen -video, joka opastaa ensimmäistä kesätyöpaikkaa hakevia. Kompassin sivustolla on myös muita vinkkejä kesätöiden hakemiseen: malli ansioluettelosta, vinkkejä työpaikkahaastatteluun, työelämän pelisäännöt jne. Työ ja kesätyö


Ansio-kurssi auttaa kesätöiden haussa
Ansio-kurssilla saat arvokasta tietoa työelämästä ja parannat mahdollisuuksiasi saada kesätöitä. Kurssiin sisältyy kaksi kurssikertaa sekä 12 tuntia harjoittelua kuukauden aikana. Harjoittelupaikat ovat HOK-Elannon toimipaikoissa. Kurssin päätteeksi saat ANSIO-todistuksen, joka kannattaa pitää mukana työnhaussa. Kurssi on maksuton.
Ansio-kurssi
 

Nuorten työpajoissa työkokeilupaikkoja
Stadin ammattiopistossa on neljä nuorten työpajaa: Mediakylpylä, Metalliverstas, Sininen Verstas ja WooDoo-werstas. Jokaisella työpajalla on 34 työkokeilupaikkaa. 
Nuorten työpajat

 

Työhönohjausta lastensuojelun ja nuorten sosiaalityön asiakkaille
Nuorten työhönohjaus on tarkoitettu lastensuojelun ja nuorten sosiaalityön asiakkaina oleville 17-24-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta koulutukseen tai työelämään hakeutumisessa. 
Nuorten palvelujen työhönohjaus

 JAA
12.07.2019 11:23