Suoraan sisältöön

Lähisuhdeväkivalta

Lähisuhdeväkivallalla tarkoitetaan kaikkea väkivaltaa, joka tapahtuu ihmisen lähisuhteissa. Väkivallan tekijä voi olla oma kumppani, vanhempi, sisarus, ystävä tai sukulainen. Lähisuhdeväkivaltaa voidaan pitää yläkäsitteenä, sillä se sisältää seurustelu-, parisuhde- ja perheväkivallan käsitteet. Näistä erilaisista lähisuhdeväkivallan alakäsitteistä löytyy lisää tietoa Lähisuhdeväkivallan tunnistaminen –osiosta.

Lähisuhdeväkivalta on erityisen haavoittavaa, sillä tekijä on itselle läheinen ja usein tärkeä ihminen. Väkivalta voi ilmetä monin eri tavoin, ja joskus sen tunnistaminen voi olla vaikeaa. Väkivaltaan liittyy aina turvattomuuden ja pelon kokemukset. Lähisuhdeväkivalta voi olla jatkuvaa, mutta myös yksittäinen tapahtuma on haavoittava kokemus, jolla voi olla pitkäkantoisia seurauksia.

Väkivallasta on mahdollista selvitä ja toipua. On tärkeää, että väkivallan kokemuksien kanssa ei jää yksin. Tukea tarjoavat palvelut löydät Mistä apua? -osiosta. Myös väkivaltaa käyttäville tai omasta käytöksestään ja tunteiden hallinnastaan huolestuneille on tarjolla apua.
16.09.2019 16:24