Suoraan sisältöön

Tukea ja neuvontaa


Etsitkö töitä tai opiskelupaikkaa?

Ohjaamo kokoaa nuorille suunnatut palvelut saman katon alle, yhteen palvelupisteeseen. Ohjaamo tarjoaa erityisesti ilman työ- ja opiskelupaikkaa oleville nuorille yksilöllistä tukea sekä kattavat ja helposti saavutettavat koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palvelut.  
  

Kaipaatko kuuntelevaa korvaa?

Tyttöjen Talossa toimii Seksuaalineuvonta Pop, joka päivystää ilman ajanvarausta maanantaisin klo 14 - 20 ja torstaisin klo 16 - 18. Palvelu on luottamuksellista.

Poikien Taloon voit tulla puhumaan mistä tahansa asiasta. Jos kaipaat kuuntelevaa korvaa esim. itsenäistymiseen, seurusteluun, perhesuhteisiin, isyyteen, kiusaamiseen tai päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa, tule käymään Poikien Talossa tai varaa aika kahdenkeskiseen keskusteluun.

Tarvitsetko apua elämän ongelmatilanteisiin?

Nuorisoasema tarjoaa matalalla kynnyksellä palveluita 13-23-vuotiaille. Tukea tarjotaan päihteiden tai mielialojen kanssa oireileville helsinkiläisnuorille sekä netti- ja rahapeliongelmiin. 
 

Nuorten sosiaalityön palvelupisteissä sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat antavat asiakkaille tukea arjessa pärjäämiseen sekä apua, neuvontaa ja ohjausta erilaisissa elämän ongelmatilanteissa. He auttavat asiakkaita saamaan tarvitsemiaan palveluita, tarvittaessa mukana kulkien.

Nuorten mielenterveystalo tarjoaa luotettavaa tietoa, omahoito-ohjelmia sekä palveluohjausta nuorten mielenterveys- ja päihdeasioista.     

 

Kaipaatko uusia kokemuksia ja oman ikäistä seuraa?

Luotsi tarjoaa nuorelle monenlaista mukavaa tekemistä ja toimintaa, tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, uusia kokemuksia, omanikäistä seuraa sekä oman tutun ohjaajan apua tarvittaessa.

Luotsissa tehdään yhdessä ohjaajan ja huoltajan kanssa nuorelle sopiva suunnitelma toiminnasta, tarvittavasta tuesta ja nuoren tavoitteista. Ohjaajat tekevät yhteistyötä huoltajien ja muiden nuoren kanssa toimivien aikuisten kanssa, kuten oppilashuoltohenkilöstön kanssa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa. Työ painottuu nuoren vapaa-aikaan sekä toimintaan nuorten ryhmissä ja harrasteissa.

Mukaan Luotsiin pääsee ottamalla yhteyttä oman alueen Luotsin työntekijöihin. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista.

 JAA
02.05.2019 10:09