Suoraan sisältöön

Kutsu Mäkelänrinteen lukion johtokunnan vaalitilaisuuteen 28.8.2017 kello 19.15

TERVETULOA MÄKELÄNRINTEEN LUKION HUOLTAJIEN JOHTOKUNTAVAALITILAISUUTEEN 28.8.2017 KELLO 19.15


Tilaisuus pidetään koulun 1. kerroksen luentoaulassa.


Perustietoa johtokunnasta 

Helsingin kaupungin kouluissa toimivat johtokunnat, jotka valitaan aina valtuustokaudeksi (4 vuodeksi). Johtokunnan tehtävänä on ohjata koulun toimintaa. Se käsittelee esimerkiksi opetussuunnitelma-asiat, toimintasuunnitelmat ja hyväksyy budjetin. Märskyssä johtokunnalla on paljon erityistehtävän suunnittelua ja arviointia. Johtokunnalla on myös oikeus erottaa opiskelija koulusta määräajaksi.


Märskyn johtokunnassa on 10 jäsentä: 5 huoltajaa, 2 opettajaa, 2 opiskelijaa ja 1 muun henkilökunnan edustaja. Kaikille jäsenille valitaan henkilökohtaiset varajäsenet. Huoltajien edustajaksi voidaan valita henkilö, joka on äänioikeutettu kuntavaaleissa jossain kunnassa. Valittujen edustajien ei siis tarvitse olla helsinkiläisiä. Samoin äänioikeus on kaikilla kokoukseen osallistuvilla.  Johtokunta kokouksia on lukuvuodessa 3-4 ja niistä maksetaan kokouspalkkio.

Käytännössä johtokunnan roolina on tuoda esille huoltajien näkemystä koulun toimintaan ja sen kehittämiseen. Johtokunnassa on keskusteltu paljon esimerkiksi opiskelijahuoltoon liittyvistä asioista ja urheilulukion kehittämisestä. Uudelle kaudelle isoja kysymyksiä ovat digitalisaatio, sähköiset ylioppilaskokeet ja koulun mahdollinen lisärakennus. Urheilulukion osalta uudet urheilulukioluvat ja Urhea-kampuksen toteuttaminen Mäkelänrinteen lukion yhteyteen. Koulun toiminnassa näkyy varmasti myös urheilun keskittämissuunnitelmat, jotka ovat nousseet esiin Rion olympialaisten ja Lontoon MM-kisojen jälkeen.

Annan mielelläni lisätietoja johtokunnasta. Jos haluat ilmoittautua ehdokkaaksi, mutta et pääse paikalle, ilmoittaudu minulle.

Tervetuloa!

Vesa Vihervä

rehtori

040-334 1098 

JAA