Suoraan sisältöön

Opiskelijatarinoita

Selina Ala-Nikkola

Olen helsinkiläinen ex-melulainen. Suoritin vapaaehtoistoiminnan kurssin heti ykkösvuoden keväänä. Tutustuimme kurssilla moniin mahdollisuuksiin, joita vapaaehtoistyö tarjoaa. Kurssin loppupuolella tuli työstää valitsemastaan kohteesta esitelmä ja päädyin tutustumaan Santahaminan sotilaskotiin. Valinta taisi osua nappiin, sillä lähdin toimintaan mukaan ja olen jäsenenä tänäkin päivänä.

Viihdyin Melussa kovasti. Osallistuin innolla monipuolisiin, käytännönläheisiin kursseihin ja toimin tutorina. Nämä valinnat ovat varmasti ohjanneet minua hakeutumaan toiminnallisten ja ihmisläheisten töiden pariin.

Äitini puhuu aina kutsumuksesta ja tunnistan sanan merkityksen itsellenikin tärkeäksi. Kannustan lämpimästi nuoria ottamaan rohkeasti selvää, millaiset asiat itseä kiinnostavat. Vapaaehtoistyöhön tutustuminen voi auttaa sinua ohjautumaan kohti unelma-alaasi, jota et ikinä olisi osannut muuten edes ajatella. Ei ole silti väärin tajuta, etteivät kokeilemasi hommat sovi sinulle alkuunkaan. Joka tapauksessa mahdollisuus verkostoitumiseen, työkokemukseen ja uusiin ystäviin ovat mielestäni tarpeeksi hyviä syitä tutustua vapaaehtoistoiminnan tarjoamiin mahdollisuuksiin!

Henri Hellstedt

Helsingin medialukio on tarjonnut lukuisia ja erilaisia elämän eväitä. Melussa oppi eniten sosiaalisia taitoja, joista on erittäin paljon hyötyä pitkällekin elämässä. Itse pidin Melun monipuolisesta tarjonnasta ja suosittelen Melua valehtelematta kaikille.

Tärkein asia, mitä opin vapaaehtoistoiminnan kurssilta, on varmasti erilaisten ihmisten kanssakäyminen, yhteistyö ja erilaisten suhteiden luominen. Vapaaehtoistoiminnan kurssilta sai monenlaisia kokemuksia, joista jokainen oli uniikki ja korvaamaton, niin kissojen silittelystä vaatteiden ja tuotteiden lokeroimiseen tai sitten lapsiystävällisten tilaisuuksien duunarina.

Nykyään opiskelen tulenkestävät vaatteet päällä Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa metalliartesaaniksi, eli toisin sanoen koti on siellä, missä metalli hehkuu, hitsaus rätisee ja rauta valuu.
03.11.2020 10:38