Suoraan sisältöön

Kurssit

Kurssitarjottimelle on koottu kaikki lukuvuoden kurssit jaksoittain oikeille paikoilleen. Kurssitarjottimesta etsitään ja valitaan opinto-ohjelmaasi suunnittelemasi kurssit. Lukiossa on käytössä sähköinen Wilma-ohjelma, jolla kurssiesi tulee olla talletettuina. Vuoden aikana valintoja voi muuttaa Wilmassa, joka sulkeutuu aina pari päivää ennen jakson alkua.

Pakollinen kurssi on nimensä mukaisesti kaikille pakollinen. Niitä on yhteensä 47 (lyhyt matematiikka) tai 51 (pitkä matematiikka).

Voit valita eri oppiaineissa pakollisten kurssien lisäksi kiinnostuksesi mukaan syventäviä kursseja, joissa perehdytään ko. aineisiin nimityksen mukaisesti syvemmin. Kaikkiaan syventäviä kursseja tulee valita vähintään 10. Ylioppilaskirjoitukset perustuvat pakollisiin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin. Näin ollen syventävät kurssit on syytä valita suunnitelmallisesti pitäen mielessä ylioppilaskirjoitukset ja jatko-opinnot.

Soveltava kurssi voi liittyä tai olla liittymättä tiettyyn oppiaineeseen. Se on koulukohtainen, ja pyrimme siltä pohjalta toteuttamaan soveltavia kursseja lukiomme erityistehtävän ja opiskelijoidemme osoittaman kiinnostuksen mukaan.

Verkkokurssi suoritetaan ensisijaisesti nimensä mukaisesti verkossa. Kurssiin kuuluu verkkotyöskentelyn ohella muutamia lähiopetustapaamisia. Kurssille osallistuminen edellyttää läsnäoloa ensimmäisellä tunnilla. Kurssille ilmoittaudut valitsemalla Wilmassa kurssin, jonka lopputunnus on V, esimerkiksi tietotekniikan verkkokurssin AT1.2V.

Kaupungin yhteisiä verkkokursseja on mahdollista valita kaupungin verkkotarjottimesta. Valittavana on aineiden pakollisia ja syventäviä kursseja. Kurssit suoritetaan kokonaan verkossa.

Kaupunkitarjotinkurssit ovat valittavissa koko kaupungin yhteisestä kaupunkitarjottimesta. Valittavana on esimerkiksi ortodoksisen ja katolisen uskonnon kursseja sekä vieraita kieliä. Kursseja järjestetään kaupungin eri lukioiden tiloissa.

Mediakurssit03.11.2020 21:51