Suoraan sisältöön

Opiskelu

Helsingin medialukion toimintakulttuurissa korostuu vahvasti opettajien ja opiskelijoiden välinen yhteistyö. Lähtökohtana on se, että lukio on kaikkien siellä toimivien työpaikka. Tutustu Melun arvoihin.

Koulussamme painotetaan mediaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista. Meille valitaan vuosittain kaksi mediaryhmää, ja mediakursseja on yli 40. Kursseillamme teemme esimerkiksi suoria tv-lähetyksiä ja radio-ohjelmia, lehtijuttuja, animaatioita ja musiikkia. Mediakurssien lisäksi meillä on laaja valikoima yhteiskunnallisia painotuskursseja.

Opetuksessa korostuvat yhteiskunnassa selviytymisen ja oman elämän hallinnan kannalta välttämättömät valmiudet. Tavoitteena on kehittää opiskelijoiden ajattelua, ongelmanratkaisutaitoja ja yhteistyövalmiuksia. Oppimisen kannalta keskeisiä ovat tiedonhankinnan, viestinnän ja tietotekniikan taidot sekä niiden kriittisen arvioinnin taidot.

Kouluvuosi on jaettu viiteen jaksoon, ja jokaisessa jaksossa opiskellaan eri aineiden kursseja. Lukion päättötodistuksen saadakseen on suoritettava vähintään 75 kurssia. Lukio-opinnot koostuvat pakollisista, syventävistä ja soveltavista kursseista.
Opiskelijan arviointi tehdään kursseittain. Opiskelija näkee omat arvosanansa ja lukujärjestyksensä Wilma-järjestelmästä, johon myös alle 18-vuotiaan vanhemmat saavat käyttäjätunnuksen.

Keskeiset opinnoissa tarvittavat ohjeet löydät opinto-oppaasta sekä muista tämän sivun alalaidasta löytyvästä linkkilistasta.

Katso videot lukion opetussuunnitelmauudistuksesta 22.06.2021 14:05