Suoraan sisältöön

Opiskelu

Helsingin medialukion toimintakulttuurissa korostuu vahvasti opettajien ja opiskelijoiden välinen yhteistyö. Lähtökohtana on se, että lukio on kaikkien siellä toimivien työpaikka. Tutustu Melun arvoihin.

ylioppilaslakki

Koulussamme painotetaan mediaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista. Meille valitaan vuosittain kaksi media- ja yhteiskuntapainotusryhmää, ja painotusopintojaksoja on yli 60. Opintojaksoillamme teemme esimerkiksi suoria tv-lähetyksiä ja radio-ohjelmia, lehtijuttuja, animaatioita ja musiikkia.

Opetuksessa korostuvat yhteiskunnassa selviytymisen ja oman elämän hallinnan kannalta välttämättömät valmiudet. Tavoitteena on kehittää opiskelijoiden ajattelua, ongelmanratkaisutaitoja ja yhteistyövalmiuksia. Oppimisen kannalta keskeisiä ovat tiedonhankinnan, viestinnän ja tietotekniikan taidot sekä niiden kriittisen arvioinnin taidot.

Kouluvuosi on jaettu viiteen periodiin, ja jokaisessa periodissa opiskellaan eri aineiden opintojaksoja. Yhdestä opintojaksosta saa yleensä 1–3 opintopistettä. Lukion päättötodistuksen saadakseen on suoritettava vähintään 150 opintopistettä. Lukio-opinnot koostuvat pakollisista, valtakunnallisista valinnaisista ja lukioiden valinnaisista opintojaksoista.

Opiskelija näkee omat arvosanansa ja lukujärjestyksensä Wilma-järjestelmästä, johon myös alle 18-vuotiaan vanhemmat saavat käyttäjätunnuksen.

Keskeiset opinnoissa tarvittavat ohjeet löydät opinto-oppaasta sekä muista tämän sivun alalaidasta löytyvästä linkkilistasta.

Katso videot lukion opetussuunnitelmauudistuksesta 



27.01.2022 10:52