Suoraan sisältöön

International melu

Helsingin medialukiolle on laadittu oma kansainvälisyyssuunnitelma, joka ohjaa toimintaa. 

KANSAINVÄLISYYTTÄ MELUSSA LUKUVUONNA 2019-2020

7.10.-10.10.
Helsingin medialukio ja Alppila järjestivät yhteisprojektina Saksan ja Berliinin historian projekti-kurssin. Mukana oli 10 opiskelijaa kummastakin lukiosta. Kurssin runkona oli neljä Saksan historian ajanjaksoa: Preussin aika - keisariaika, I maailmansota ja Weimarin tasavalta, II maailmansota ja lopuksi jakautunut Saksa ja Berliini kylmässä sodassa.


7.10.-11.10.
Ranskan merentakaisen alueen, Reunionin, opettajat Sophie ja Adeline, pitivät esitelmän saaresta Erasmus-päivänä.

30.9.-5.10.
Viisitoista melulaista opiskelijaa ja opettajat Sari Hopeakoski ja Mari Kangas tekivät opintomatkan ranskankieliseen Belgiaan, jonka pääkohteita olivat Euroopan Unionin toimielimet ja Namurin filmifestivaali FIFF2019. Lue lisää Melua ja Asiaa-blogista!


Melun opiskelijat Karri Partanen, 18N, ja Lotta Sulin, 18N, viettävät vaihto-oppilasvuottaan Yhdysvalloissa ja Espanjassa. Lue lisää heidän alkutunnelmistaan Melua ja Asiaa-blogista!


KANSAINVÄLISYYTTÄ MELUSSA LUKUVUONNA 2018-2019

Medialukion opettajia osallistui vuonna 2017-2019 Erasmus+ täydennyskoulutushankkeeseen. Lue lisää...

8.5. 

Melufestareiden yhteydessä Kim Remitz KIOSista esitelmöi siitä, miten Medialukion päivätyökeräystuotot käytetään nepalilaisten koululaiden hyväksi mm. rakentamalla tietotekniikkaa ja tytöille saniteettitiloja.


2.5. 

Melussa vieraili 25 opettajaa Italiasta, Espanjasta ja Turkista ja esittelivät "Youth Online"-projektia. Samalla opiskelijat kierrättivät heitä koulussa ja oppitunneilla. Suomalainen koulusysteemi kiinnosti vierailijoita.


30.4. 

Vappuaattona belgia-projektilaiset valmistivat vohveleita belgialaiseen tyyliin ala-aulassa.


1.3.2019

Medialukion ensi syksyn Belgia-projekti käynnistettiin 1.3. vierailemalla Amos Rexissä René Magritten, belgialaisen surrealistin näyttelyssä. Opastetun kierroksen aikana nähtiin teoksia, joissa arkinen todellisuus käännetään päälaelleen.


25.2. - 1.3. 

CERN-tiedeleiri Genevessä Sveitsissä järjestettiin Medialukion, Luonnontiedelukion ja Ressun lukion yhteisenä leirikouluna 25.2.-1.3. Luonnontieteistä kiinnostuneet opiskelijat pääsivät tutustumaan nykyaikaiseen fysiikan huippututkimukseen ja alan kansainväliseen yhteistyöhön. Matkalla päästiin vierailemaan myös Collège Alpin Beau Soleil -yksityiskoulussa.

Lisää lisää verkkolehdestä...


9.-15.12.

Joulukuussa 2018 Medialukio edusti Suomea yhdessä maailman suurimmista debattiturnauksista 12 opiskelijan ja kahden opettajan voimin. Zagrebissa, Kroatiassa järjestettyyn turnaukseen ja sitä edeltäviin harjoituspäiviin osallistui yhteensä yli 400 nuorta ympäri maailmaa. Vastaanotimme jouluisen Zagrebin suurella mielenkiinnolla. Opimme esiintymään ja argumentoimaan englanniksi sekä tutustuimme nuoriin eri puolilta maailmaa. Itseluottamus ja monenlaiset tietotaidot kehittyivät kaikilla huimasti. Kokemus oli niin hieno, että päätimme osallistua uudestaan joulukuun 2019 tapahtumaan!


5.-12.10.

Kolmetoista Melun espanjan opiskelijaa ja opettajat Riitta Kilpeläinen sekä Sari Hopeakoski tekivät opintomatkan ystävyyskouluun Valladolidiin. Matkan aikana päästiin hyvin tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja tapoihin. Majoittuminen espanjalaisissa perheissä antoi kunnollisen kuvan espanjalaisen perheen arkielämästä.

Lue lisää verkkolehdestä...


2.10.-8.10. 

Melulaiset antiikin keskuksessa – joka loistaa nykyäänkin

Yhteensä 14 Melun opiskelijaa sekä kaksi opettajaa lähtivät 2.10. viikoksi kohti antiikin ja nykypäivänkin keskusta eli Roomaa. Leirikoulun tarkoituksena oli oppia ennen kaikkea Roomasta sen eri aikakausina aina sieltä kuuluisasta antiikista asti. Lue lisää verkkolehdestä...


27.8. Yhdysvaltain entiset senaattorit Mr Tom Davis (republ.) ja Mr Martin Frost (demokr.) vierailulla Helsingin medialukiossa. Opiskelijat haastattelivat senaattoreita paneelikeskustelussa, ja koko koulu seurasi keskustelun Youtubesta. Aihe ilmastosta ja maahanmuutosta saa odotetusti aikaan erilaisia mielipiteitä. ”Muurit toimivat”, Mr. Tom Davis (republ.) toteaa. Mr. Martin Frost (demokr.) peräänkuuluttaa Yhdysvaltojen pitkää maahanmuuttoon perustuvaa historiaa.


22.8. Ranskalainen koulutarkastaja Isabelle Colombari vieraili koulussamme puolisoineen ja tutustui koulumme toimintaan  ja vuorovaikutukseen vieraillen englannin, liikunnan ja psykologian tunneilla.
KANSAINVÄLISYYTTÄ MELUSSA LUKUVUONNA 2017-2018

24-28.10. Edinburghin opintomatka, joka oli osa englannin teemakurssia; 16 opiskelijaa ja opettajat Sari Hopeakoski ja Riitta Kilpeläinen viettivät viisi päivää Skotlannissa Story Telling- festivaalilla, vierailivat Edinburghin linnassa ja kansallismuseossa sekä retkeilivät Ylämaalla kauniissa maisemissa.2.11. Heike Lowenstein, saksalaistaustainen valokuvauksen professori Englannin University of Artsista vieraili KU6-valokuvakurssilla. 

6-8.11. 2 espanjalaista opettajaa oli tutustumassa kouluumme EU:n jobshadowing- ohjelmasta; osallistuivat espanjan, ranskan ja englannin tunneille.


15.11. ja 21.11. perulainen sarjakuvataiteilija Luis Bellido ohjasi 2-osaisen medialukutaidon työpajan.

21.1. Medialukion joukkue osallistui High School Debating Championship –tapahtumaan englanninkielellä. Vastuuopettajat Terhi Manelius ja Jarkko Liedes.

7.12. Helsingin medialukion päivätyökeräys tuotti 4800€. Taksvärkkikeräyksen tuotto toimitettiin kolmelle koululle Nepalissa KIOS:n yhteistyökumppanin INSEC:n kautta

22.1. ranskalainen politiikan opiskelija, joka opiskelee Tampereella, tuli Erasmus koulussa- tutustumiskäynnille Helsingin medialukioon.9-18.4. Vaihto-ohjelma espanjalaisen koulun kanssa, osa 1. 13 lukiolaista ja heidän opettajansa saapuu vieraaksemme ja majoittuvat medialukion opiskelijoiden perheisiin. Espanjalaiset osallistuvat koulun toimintaan ja heille järjestetään omaa ohjelmaa. Lokakuussa 2018 medialukion 13 opiskelijaa ja vastuuopettajat Riitta Kilpeläinen ja Sari Hopeakoski matkustavat vastavierailulle Valladolidiin, Pohjois-Espanjaan.JAA
03.03.2020 00:08