Suoraan sisältöön

Kansainvälisyys ja kumppanuudet

Kansainvälisiä projekteja

Meillä Melussa on käynnissä monenlaisia kansainvälisiä projekteja! Voit osallistua Erasmus-projekteihin ja tutustua eurooppalaisiin nuoriin ja työskennellä heidän kanssaan. Voit myös osallistua leirikouluihin sekä kansainvälisiin tapahtumiin. Lukuvuonna 2021–2022 Melussa ovat olleet käynnissä Euroopan unionin rahoittamat Erasmuksen “Europa Trivia Game” ja Euroscola -projektit. Projektien yhteistyönä järjestetään opintomatka Ranskan Strasbourgiin toukokuussa 2022. Lisäksi pääset kansainvälisyyteen käsiksi vierailijoiden kautta sekä livenä että virtuaalisesti! Mm. Helsingin yliopiston kielikeskuksesta käy säännöllisesti vieraita kielten tunneilla. Kannattaa käydä lukemassa leirikoulujen päiväkirjoja ja vierailijoiden ajatuksia verkkolehdestä!

Korkeakouluyhteistyötä

Melussa pääset osalliseksi myös korkeakouluyhteistyöstä! Kiinnostaisiko esimerkiksi Aasian kieliklubit, debatointi, fysiikan lämpökurssin työvierailu tai terveystiedon tunneilla tapahtuva yhteistyö englanniksi Nursing-tutkinto-ohjelman kanssa? Meillä medialukiossa tehdään yhteistyötä esimerkiksi Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Laurean ja Metropolian kanssa. Muita kumppanuuksia ovat media-alan kumppanit ja yhteiskunnalliset toimijat. Melun painotusryhmät tutustuvat Metropolian Arabian kampukseen toukokuussa 2022. Vierailuista voi lukea lisää verkkolehdestä.

Lisäksi saat abien infoissa monipuolista tietoa korkeakouluopinnoista eri puolella Suomea. Tarjolla on myös kurkistuskursseja korkeakouluopintoihin.

Helsingin kaupungin lukiolaisilla on monipuoliset mahdollisuudet tutustua korkeakouluopintoihin ja suorittaa yliopiston ja ammattikorkeakoulun kursseja jo lukioaikana. Kesällä lukiolaisille on tarjolla mm. Helsingin yliopiston avoimen yliopiston, Laurean ja Metropolian opintoja. Tutustu korkeakouluopintoihin.

Työelämäyhteistyötä

Melussa tehdään myös yhteistyötä työelämän kanssa! Verkkolehdestä voit tutustua Melun alumneihin! Eri aineiden kursseilla pääset tutustumaan työelämään ja yrittäjyyteen sekä opit tulevaisuuden työelämätaitoja.
19.04.2022 18:39