Suoraan sisältöön

Tietoa koulurakennuksesta

Helsingin medialukion vanhin osa on valmistunut vuonna 1964. Sen jälkeen rakennusta on laajennettu vuosina 1967, 1981 ja 2004.

Medialukion remontti valmistunut

Kesällä 2020 valmistuneessa kaksivuotisessa urakassa rakennuksen vanhoissa osissa korjattiin julkisivut, vesikatto ja ikkunat sekä tehtiin muutoksia ilmanvaihtoon. Vuonna 2004 valmistuneessa uudessa osassa korjauksia ei tarvinnut tehdä. Korjaustöiden tavoitteena oli parantaa koulurakennuksen sisäilman laatua sekä energiatehokkuutta. Ilmanvaihdossa huomioitiin myös se, että ennusteen mukaan tulevina vuosina kouluun tulee lisää noin sata oppilasta. 

Kuntotutkimukset

Medialukion sisäilman laatua oli tutkittu ja parannettu jo pitkään, koska osa talon käyttäjistä oli kokenut sisäilmaan liittyvää oireilua erityisesti rakennuksen vanhoissa osissa, joissa ilmanvaihto oli ollut puutteellinen. Ilmanvaihtoa oli 2010-luvulla pyritty parantamaan useaan otteeseen.

Medialukion vanhojen osien ulkoseinien lämmöneristeestä oli löytynyt kosteus- ja mikrobivaurioita, jotka olivat yhdessä ilmanvaihdon ja muiden vaurioiden kanssa vaikuttaneet rakennuksen sisäilmaan. Vaurioiden perusteellinen korjaaminen ja uusien ongelmien ehkäiseminen vaati mittavan teknisen perusparannustyön, joka aloitettiin kesällä 2018.

Lisätietoja

Kouluun tehdyt korjaukset

Toni Lähdemäki, projektipäällikkö
toni.lahdemaki@hel.fi
Puh. 09 310 39351
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala03.11.2020 22:36