Pyöräily- ja ulkoilukartan jakelupisteet

Pääkaupunkiseudun asukkaille on tarjolla sekä kaupunkikohtainen pyöräilykartta että perinteinen kaikkien neljän kaupungin ulkoilu- ja pyöräilyreitit sisältävä ulkoilukartta.

Maksuttomat pyöräily- ja ulkoilukartat kannustavat liikkumaan
Pääkaupunkiseudun asukkaille on nyt tarjolla sekä kaupunkikohtainen pyöräilykartta että perinteinen kaikkien neljän kaupungin ulkoilu- ja pyöräilyreitit sisältävä ulkoilukartta. Ensimmäinen pyörätiekartta Helsingistä julkaistiin vuonna 1975 ja ensimmäinen seudullinen pyörätiekartta vuonna 1979. Pääkaupunkiseudun ulkoilukartan nimellä ilmestyvää karttaa on toimitettu pääkaupunkiseudun kuntien yhteisenä ponnistuksena vuodesta 1982. Kaiken kaikkiaan karttoja on painettu yli neljänkymmenen vuoden aikana peräti reilut kolme miljoonaa kappaletta.

Pyöräilykartta
Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkikohtaisista kartoista löytyvät mm. kunkin kaupungin ja pääkaupunkiseudun pyöräilyreitit, pyöräteiden päällysteet, valtakunnalliset pyörämatkailureitit, kiinnostavat kulttuuri- ja luontokohteet sekä rantakahvilat ja uimarannat. Kauniaisten osuus löytyy Espoon painoksesta. Pyöräteitä kartoissa on noin 2 600 kilometrin verran ja pyöräteiden päällystetietojen merkintä helpottaa reittisuunnittelua. Kaupunkikohtaisissa pyöräilykartoissa on käyttäjäystävällinen mittakaava 1:20 000 ja kääntöpuolelta löytyvän seudullisen pyöräilykartan mittakaava on 1:40 000. Pyöräilykarttojen painosmäärä on yhteensä 140 000 kpl.

Ulkoilukartta
Ympärivuotuiseen käyttöön suunniteltuun ulkoilukarttaan on merkitty Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen hiihtoladut, keittokatokset, koirapuistot, kuntoradat, lintutornit, luontopolut, matonpesupaikat, minigolfpaikat, skeittirampit, talvella aurattavat ulkoilureitit, telttailualueet, uimahallit, ulkoilualueet ja -puistot, ulkokuntoilulaitteet, urheilukentät, vesiliikenneyhteydet saariin, välinevuokraamot, frisbeegolfradat ja julkiset WC:t. Koko pääkaupunkiseudun ulkoilu- ja pyöräilykartan mittakaava on 1:40 000. Ulkoilukartan painosmäärä on yhteensä 160 000 kpl.

Jakelupisteet
Maksuttomia karttoja voi noutaa pääkaupunkiseudun kuntien liikuntatoimien toimipisteistä. Helsingissä karttoja on jaossa mm. Itäkeskuksen uimahallissa, Myllypuron liikuntamyllyssä, Oulunkylän liikuntapuistossa, Pirkkolan liikuntapuistossa, Töölön kisahallissa, Uimastadionilla, Kaupungintalon Virka Infosta ja Pohjoisesplanadin matkailuneuvonnasta. Pyöräilykarttaa jaetaan myös Narinkkatorin pyöräkeskuksessa sekä HSL:n palvelupisteissä. Espoossa karttoja saa yhteispalvelupisteistä ja Vantaalla Vantaa-infoissa sekä Myyrmäen ja Tikkurilan urheilupuistoissa.

Ulkoilukartta on myös mobiilina netissä. Ulkoilukartan sähköinen versio löytyy osoitteesta www.ulkoilukartta.fi, jota voi käyttää apuna mm. reittisuunnittelussa ja etäisyyksien mittaamisessa.

Jakelupisteet
Töölön kisahalli
-
kisahallin aula, Paavo Nurmen kuja 1 D, sisäänpääsyajat
- liikuntapaikkavaraukset, Paavo Nurmen kuja 1 E, ma - pe 9.00 - 16.00
- C-rapun ala-aula,Paavo Nurmen kuja 1 C, ma - pe 8.15 - 16.00
Virka Info, kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13, 00100 Hki
- Aukioloajat ma - pe klo 9.00 - 19.00, la ja su klo 10.00 - 16.00
Itäkeskuksen uimahalli, Olavinlinnantie 6, 00900 Hki, sisäänpääsyajat
Liikuntamylly, Myllypurontie 1, 00920 Hki, sisäänpääsyajat
Oulunkylän liikuntapuisto, Käskynhaltijantie 11, 00640 Hki, sisäänpääsyajat
Pirkkolan uimahalli, Pirkkolan liikuntapuisto, 00630 Hki, sisäänpääsyajat 
Uimastadion, Hammarskjöldintie, 00250 Hki, sisäänpääsyajat

• Vantaan kaupunki / liikuntapalvelut, puh. 09 8392 4605
• Espoon kaupunki / liikuntatoimen keskus, puh. 09 816 21 (myös Kauniaisen jakelusta)

JAA