Auroranlinnan asuintalo osoitteessa Vellamonkatu 29

Kaupungilla on lähes 2500 työsuhdeasuntoa

Kaupunki tarjoaa henkilöstölleen myös työsuhdeasuntoja. Asuntojen myöntämisperusteita on uudistettu. Asuntoja kohdistetaan nyt erityisesti työvoimapula-aloille.

Uusien linjausten mukaan työsuhdeasunnot ovat Helsingin kaupungin työsuhteeseen sidottuja, ja niihin solmitaan toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Aiemmin sopimukset olivat määräaikaisia. Asunnoista ei peritä vuokravakuutta. Tällä hetkellä työsuhdeasuntoja priorisoidaan erityisesti varhaiskasvatukseen rekrytoitaville työntekijöille. Asuntojen priorisointia tarkastellaan säännöllisesti työvoiman saatavuustilanteen mukaisesti.

Työsuhdeasuntoja välitetään kaikille Helsingin kaupungin toimialojen, keskushallinnon ja liikelaitoksien työntekijöille (pois lukien HKL ja Palvelukeskus Helsinki, jotka välittävät työsuhdeasuntonsa itse).   

Valtaosa asunnoista on yksiöitä tai kaksioita, mutta myös kolmioita ja neliöitä tulee tarjolle. Työsuhdeasunnot sijaitsevat ympäri kaupunkia. Asuntojen neliövuokra vaihtelee välillä 10,56–21,91 e/kk asunnon koon ja sijainnin mukaan. 

Uudet linjaukset koskevat reilua 2000 asuntoa. Vapaiden asuntojen määrä vaihtelee päivittäin.

Lisätietoja työsuhdeasuntojen sivuilta

Kuva: Oliver Watson